Salakblog - Roger Federer vagy
Roger Federer vagy
Fotó: Europress/AFP

Roger Federer vagy

Takács MártonTakács Márton
2017/01/26 16:32

Ha Roger Federer vagy, bárki lehetsz. Szinte akárki is vagy, Roger Federer vagy.

Roger Federer vagy, ha már pályafutásod legelején arról beszélnek, hogy jobb leszel, mint a kortársaid. Ha még 17 évvel később is emlékeznek arra, hogy mikor láttak először teniszezni.

Roger Federer vagy, ha éppen egyik gyerekkori kedvenced, egy legenda legyőzésével veszed át a stafétabotot - éppen tőle -, és mutatod meg, hogy te következel. Ha beteljesíted, sőt, felülmúlod az éppen legyőzött ellenfeled jóslatát: "Te leszel az utódom."

Roger Federer vagy, ha nincs semmi sztárallűröd. Ha laza vagy, akkor is, ha csak szépen csendben teszed a dolgod. Ha mindennél jobban imádod, amit csinálsz. Ha mindig úgy viselkedsz, ahogy éppen kell, ha mindig, mindenben elegáns vagy. És nem azért, mert úgy illik, hanem mert ez vagy te. Te magad vagy az elegancia.

Roger Federer vagy, ha egy egész generáció kedvence vagy. Akkor is az vagy, ha sokan azért nem szeretnek, mert mindenki más téged szeret. De te akkor is maradsz, aki vagy, Roger Federer.

Roger Federer vagy, ha nem csak próbálsz csalás nélkül szétnézni könnyedén. Ha soha nem adod fel, és élsz a kínálkozó lehetőségekkel. Ha nagy küzdő vagy.

Roger Federer vagy, ha kitartasz a régi szerelmed mellett, miközben bárkit megkaphatnál. Mindenekfelett hű vagy magadhoz.

Roger Federer vagy, ha nélküled teljesen más lenne a tenisz, sőt, az egész sport. Ha az, amit csinálsz, rég túlmutat önmagán. Ha a hatásod felmérhetetlen. Ha az, ahogy teniszezel, már költészet. Pedig csak sport. Játék.

Roger Federer vagy akkor is, mikor már leírnak, de te 35 és fél évesen, mindenen túl, visszatérsz egy hat hónapos sérülés után és végigvered a világot. Ha még ekkor is ihletetten játszol. Mikor már senki nem gondolta volna, hogy képes leszel rá. Még te sem.

Roger Federer vagy, ha azt mondod a legnagyobb riválisodról, hogy te vagy az ő egyik legnagyobb rajongója.

Roger Federer vagy, ha 35 évesen is úgy szeret valaki téged, mint 18 évesen. Ahogy e sorok írója.

(A cikk nem jöhetett volna létre, ha nincs Németh Róbert: Bob Dylan vagy című írása.)

Hozzászólások