Salakblog - Federer augusztus közepén ragadhat újra ütőt a kezébe
Federer augusztus közepén ragadhat újra ütőt a kezébe
Fotó: Europress/AFP

Federer augusztus közepén ragadhat újra ütőt a kezébe

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/25 12:43
Néhány héttel ezelőtt Roger Federer szomorú hírekkel szolgált a rajongóinak, nevezetesen, hogy a 2020-as szezonban már nem lép pályára. Mindezt annak érdekében, hogy a térdműtétje után  teljesen felépüljön. Edzője, Severin Lüthi most friss infókat adott arról, hol tart a svájci rehabilitációja.

A svájci Davis-kupa-kapitány maximálisan elégedett a jelenlegi helyzettel, és megerősítette, hogy a tervek szerint Federer augusztus közepén kezdi el a teniszes edzéseket..

"Roger újrakezdte a közös munkát Pierre Paganinivel, az ütős-labdás edzések pedig majd augusztus közepén indulnak újra"mondta Lüthi az RTN című svájci oldalnak.
"Roger egyébként jól van, kifejezetten jól. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy ő mindig a dolgok pozitív oldalát nézi. A kondicionáló edzések már elkezdődtek, a következő lépés pedig majd az lesz, amikor ütőt is ragad a kezébe."

Ha egyszer ilyen jól halad a svájci felépülése, sokakban fölmerülhet, vajon miért nem tér vissza már 2020-ban. Lüthi egyértelműen kizárta ennek a lehetőségét. 

"Továbbra is kitartunk a mellett, amit előre elterveztünk: Roger a 2021-es Ausztrál Openen fog visszatérni, már persze, ha a versenyt megrendezik. Azt esetleg megfontoljuk, hogy beiktassunk-e egy felvezető tornát Melbourne elé."

"Megyek tovább előre!" - mondja Roger Federer egy rendkívül inspiráló reklámfilmben | Eurosport

Amellett, hogy ő minden idők egyik legnagyobb teniszezője, Roger Federer egyszersmind egy világméretű brand is lett az évek során. Ez részben a tenisze miatt is van, de köszönhető annak a szellemiségnek is, amit a pályán kívül képvisel. Számos fontos szervezet és világmárka nagyköveteként is tevékenykedik, így például ő a Mercedes-Benz egyik arca.

Lüthi arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt teljesen bizonytalan minden a nemzetközi teniszélet újraindulásával kapcsolatban.

"Két hónappal ezelőtt föl voltam arra készülve, hogy kész, a 2020-as szezonnak annyi. Aztán jöttek a hírek, hogy a két Grand Slamet mindenképpen meg akarják rendezni. Most úgy látom, hogy a US Open olyan 50-50 százalék. Az viszont majdnem biztos, hogy lehet egy jó kis salakszezonunk Madriddal, Rómával és a Roland Garrosszal."
Hozzászólások