Salakblog - Roger Federer négy célkitűzése a 2020-as szezonra vonatkozóan
Roger Federer négy célkitűzése a 2020-as szezonra vonatkozóan
Fotó: Europress/AFP

Roger Federer négy célkitűzése a 2020-as szezonra vonatkozóan

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/18 09:16
Roger Federer lejátszotta a rekordnak számító 16. elődöntőjét a londoni ATP-világbajnokságon, azonban a döntőbe jutás nem sikerült neki, ugyanis két játszmában kikapott a nagy formában teniszező Stefanos Tsitsipastól. 

A svájci klasszis számára ezzel véget ért a 2019-es szezon, bár néhány bemutatómeccs azért vár még rá Dél-Amerikában, többek között Alexander Zverev ellen is. 

Federer elmondta, hogy rendkívüli módon izgatott a 2020-as évet illetően, úgyhogy meg is fogalmazott egy négy pontból álló tervet, melyet feltétlenül szeretne szem előtt tartani a következő szezonban.

- fenn akarja tartani azt a színvonalat, mellyel meg tudta nyerni az idei Miami Opent, és amely bejuttatta őt a wimbledoni döntőbe
- egészséges akar maradni
- egyensúlyra törekszik a család és a profi élsportolói lét között
- igyekszik majd jobban megragadni a lehetőségeit a teniszpályán

"Azon a szinten kell játszanom tovább, ahogy az idén játszottam, és akkor megint ki fogok tudni harcolni magamnak néhány komoly esélyt" - mondta Federer a Tsitsipastól elszenvedett 6:3, 6:4-es vereséget követően. "Úgy gondolom, magas színvonalú, megbízható teniszt nyújtottam az egész szezon során."

"Továbbra is vigyáznom kell a testemre, figyelnem kell a jelekre és jól együtt kell működnöm a csapatommal. Ki kell alakítanom egy egészséges egyensúlyt az életem minden területén."

A 20-szoros Grand Slam-bajnok külön kiemelte az elmulasztott lehetőségeit. Mint ismeretes, két mérkőzéslabdáról veszítette el minden idők leghosszabb wimbledoni döntőjét az idén Novak Djokoviccsal szemben. De jó példa az Ausztrál Open negyedik fordulós meccse is Tsitsipas ellen, ahol 12 bréklabdából egyet sem tudott értékesíteni. És persze megemlíthetjük a szombati vb-elődöntőt is, ahol szintén 12 bréklabdából mindössze egyet tudott kihasználni. 

rf2.jpgFotó: Europress/AFP

Federer hangsúlyozta, hogy igyekszik majd a kulcspillanatokban elővenni a legjobb teniszét.

"Persze ez nem olyan könnyű, mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtt, amikor, ha jó formában voltál, akkor azt hozni tudtad egymást követő napokon, heteken keresztül. Ma már sokszor extra erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy a legfontosabb pillanatokban ki tudd hozni magadból a legjobbat. Ezekben a helyzetekben sokkal jobbnak kell lennem, mert például a szombati elődöntőben is megvoltak az esélyeim, csak nem tudtam élni velük."

"De ezek a lehetőségek jó néhány más szituációban is ott voltak, így mondjuk Indian Wellsben és Wimbledonban is. Az ilyen helyzetek befolyásolni tudják egy egész szezon menetét, komoly hatással vannak az ember önbizalmára. Persze összességében azért elégedett vagyok a szezonommal, és izgatottan várom a következőt."

TennisNow

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások