Salakblog - "Megyek tovább előre!" - mondja Roger Federer egy rendkívül inspiráló reklámfilmben
"Megyek tovább előre!" - mondja Roger Federer egy rendkívül inspiráló reklámfilmben
Fotó: Europress/AFP

"Megyek tovább előre!" - mondja Roger Federer egy rendkívül inspiráló reklámfilmben

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/10 18:12
Amellett, hogy ő minden idők egyik legnagyobb teniszezője, Roger Federer egyszersmind egy világméretű brand is lett az évek során. Ez részben a tenisze miatt is van, de köszönhető annak a szellemiségnek is, amit a pályán kívül képvisel. Számos fontos szervezet és világmárka nagyköveteként is tevékenykedik, így például ő a Mercedes-Benz egyik arca. 

A Forbes nemrégiben nyilvánosságra hozta a világ sportolóinak 2019-es kereseti rangsorát, amelybenl Federer végzett az első helyen. A svájci klasszis tavaly több, mint 106 millió dollárt keresett, amiből 100 millió szponzori pénzekből jött össze. 

A Mercedes-Benz 2008 óra működik együtt Federerrel, aki ennek megfelelően az autógyártó számos kampányának aktív részese volt. Legutóbbi reklámjuk egy rendkívül inspiráló kisfilm, amely a 'what moves you' címet kapta.

A videót, amelynek középpontjában az idő áll teljes egészében Federer narrálja. A Mercedes egyébként mindig is rendkívül imponáló és hatásos reklámokat készített a svájcival. 

"Az idő... elég különös dolog. Amikor azt gondolnád, lejárt, megy tovább. Igazából sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Az biztos, hogy az idő nem olyasvalami, amivel érdemes harcolni. Játékra hív, hogy fejlődj, hogy menj tovább előre. Mintha csak tegnap lett volna, amikor először döntöttem el, hogy az életemet ennek a játéknak szentelem. Az idő már csak ilyen. Lehetőséget ad arra, hogy hátrahagyj magadból valami maradandót. Amikor eljön majd az idő, tudni fogom, hogy mindent beleadtam. Addig is megyek tovább előre."


Federer egyébként úgy döntött, kihagyja a 2020-as szezon hátralévő részét annak érdekében, hogy a térde teljesen rendbe jöjjön. Szó sincs azonban arról, hogy tétlenkedne, a pályán kívül ugyanis rendkívül aktív. Alapítványa segítségével rengeteg embert támogatott a koronavírus-járvánnyal leginkább érintett területeken Afrikában, Ázsiában és Európában. 

Hozzászólások