Salakblog - Roger Federer is azt kéri mindenkitől, hogy maradjon otthon, mert csak így védhetjük meg egymást
Roger Federer is azt kéri mindenkitől, hogy maradjon otthon, mert csak így védhetjük meg egymást
Fotó: Europress/AFP

Roger Federer is azt kéri mindenkitől, hogy maradjon otthon, mert csak így védhetjük meg egymást

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/03/21 12:40
Roger Federer megtörte a csendet és megszólalt a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Ennek legfőbb oka talán az lehet, hogy a svájci egészségügyi miniszter arra figyelmeztetett, az ország kórházai lassan a teljesítőképességük határán vannak. 

A járványhelyzet Svájcban is egyre aggasztóbb. A legfrissebb információk szerint az igazolt fertőzöttek száma már meghaladja az ötezret. Federer úgy döntött, megpróbálja bevetni befolyását, és mindenkit arra kér, nemcsak hazájában, hanem világszerte, hogy vegye komolyan a jelenlegi helyzetet, és cselekedjen felelősen.

"Én  magam is otthon vagyok, nem mozdulok ki sehová. És már elég régóta nem fogtam kezet senkivel. Természetesen gyakran mosok kezet, ahogy azt tőlünk kérik és elvárják" - mondta Federer

A svájci most először szólalt meg a közösségi médiában azóta, hogy februárban átesett második térdműtétén. Az eredeti tervek szerint a füves szezonra tért volna vissza, a jelenlegi helyzetben azonban csak remélni tudjuk, hogy addigra minden visszaáll a normál kerékvágásba.

"Segítenünk kell egymást, ez most sokkal fontosabb, mint valaha. Elsősorban az idősebb generáció tagjait kell támogatnunk, mivel ők vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve. Muszáj megtartanunk a két méter távolságot, és kerülnünk kell a kézfogást."

Federer hangsúlyozta, rettenetesen fontos, hogy a társas érintkezéseket a minimálisra csökkentsük, és hogy kövessük az illetékes szervek utasításait. Jelenleg az kell legyen az első számú célunk, hogy megvédjük egymást.

"Rendkívül fontos, hogy komolyan vegyük a szabályokat. Iszonyatosan komolyan. Még az is előfordulhat, hogy mindannyian karanténba kerülünk, és nem hagyhatjuk el az otthonainkat. Remélem, mindenki felelősségteljesen fog cselekedni."

A világranglistán jelenleg negyedik helyen álló Federer az Ausztrál Opent követően visszalépett a dubaji tornától, Indian Wellstől, Miamitól, valamint a teljes európai salakszezontól. A jelenlegi sajnálatos helyzet miatt azonban a svájci úgy fog visszatérni a tourra, hogy csak egy tornán nem vett részt, a dubaji 500-as versenyen. 

Essentially Sports

Hozzászólások