Salakblog - Az új versenynaptár abszurd és túlzsúfolt a korábbi top 10-es teniszező szerint
Az új versenynaptár abszurd és túlzsúfolt a korábbi top 10-es teniszező szerint
Fotó: Europress/AFP

Az új versenynaptár abszurd és túlzsúfolt a korábbi top 10-es teniszező szerint

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/21 17:20
A korábbi top 10-es Richard Gasquet úgy véli, hogy a túlzsúfolt naptár és a kevés pihenőidő miatt a nagymenőknek alaposan meg kell fontolniuk, hogy mely versenyeken vesznek majd részt a teniszszezon második felében. A tornák augusztustól indulnak újra, és közel két hónap leforgása alatt három ATP Masters 1000-es verseny, valamint a US Open és a Roland Garros is megrendezésre kerül. 
’’Az új naptár egészen őrületes, abszurd, nagyon sok torna kerül megrendezésre rövid idő alatt. Ez persze érthető, hiszen mindenki meg akarja menteni a tornáját, ami gazdaságilag létfontosságú. A játékosoknak el kell dönteniük, hogy mely versenyeken vesznek majd részt – ez különösen a legjobbakra igaz, akiknek sokkal több meccset kell lejátszaniuk a többiekhez képest.’’
’’Lehetetlennek tűnik az, hogy amint a US Open véget ér, a következő héten már a madridi tornán induljanak a játékosok. Hasonló a helyzet a római versennyel, amely a Roland Garrost megelőző héten kerülne megrendezésre. Azok, akik Grand Slamet akarnak nyerni, nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ATP 1000-es torna után a következő héten, pihenő nélkül egy Grand Slamen is elinduljanak’’ – nyilatkozta Gasquet.

Gasquet jelenleg a Patrick Mouratoglou által szervezett Ultimate Tennis Showdown nevű bemutató tornán játszik, amelyet az Eurosport is közvetít. A francia jó véleménnyel van a versenyről, amely során a teniszezők újra játékba lendülhetnek, és fizikálisan is felkészülhetnek a szezon folytatására.

"Az Ultimate Tennis Showdown egy tökéletes lehetőség arra, hogy megint ráérezzünk a játékra – semmilyen edzés nem tud helyettesíteni egy igazi mérkőzést.’’

Szerző: Szabó Krisztián 
via 

 

Hozzászólások