Salakblog - Raonic szerint tudatosan lassítják a füvet Wimbledonban
Raonic szerint tudatosan lassítják a füvet Wimbledonban
Fotó: Europress/AFP

Raonic szerint tudatosan lassítják a füvet Wimbledonban

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/08 16:38
Milos Raonic egyike azon teniszezőknek, akik szerint egyre lassabb a fű Wimbledonban. A kanadai úgy véli, a szervezők szándékosan próbálják folyamatosan lassítani a borítást.

A korábbi döntős úgy látja, jelentősen változott a wimbledoni fű sebessége az elmúlt néhány évben.

"Az első évektől kezdve, amióta itt játszom, a fű fokozatosan egyre lassabb" - fogalmazott Raonic. "Szerintem most már nem is gyorsabb, mint bármelyik másik Grand Slam-borítás."

A kanadai szerint ez javarészt azon múlik, miként vágják, miként tartják a füvet Wimbledonban.

"Nem játszottam még a legnagyobb pályákon, de ahol én megfordultam ott egy kicsit hosszabb és puhább a fű, ami nyilvánvalóan lassítja a labdát."
"Amennyire én értek hozzá, ez egy olyan fű, mely X-alakban nő, ami azt jelenti, hogy egy kicsit szembemegy a labdával, nem hajlik az érkezésnek megfelelően. Ennek az eredménye megint csak némi lassulás."

"Úgy gondolom, hogy ez egy tudatos szándék a szervezők részéről, hisz eléggé másfajta teniszt láthatunk mostanság, mint régebben. És ennek semmi köze mondjuk az atletikussághoz. A fűhöz van köze. A bajnokok névsora is jól mutatja ezt."

Raonic persze azt is hozzáteszi, hogy a hozzá hasonló nagy adogatók azért még így is hatékonyak tudnak lenni Wimbledonban. Ott van például Marin Cilic és Kevin Anderson, akik szintén döntősök voltak az elmúlt években.

rao.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ez a fű kedvez az agresszív teniszt játszóknak. A nagy adogatók is profitálhatnak belőle, bár inkább csak az első héten, amikor még nehezebb mozogni. Később rizikósabb lesz az alapvonalon, ilyenkor a mozgás már nem nagyon különbözik a salaktól."

"Ami a csúszást illeti, az füvön az atletikusabb srácoknak megy inkább. Amúgy pedig a játék nagyjából olyan, mint bármely más borításon."

Raonic ellenfele majd Guido Pella lesz a legjobb nyolc közé jutásért.

tennis.com

Hozzászólások