Salakblog - Rákbetegséggel küzdött a korábbi Roland Garros-győztes teniszező
Rákbetegséggel küzdött a korábbi Roland Garros-győztes teniszező
Fotó: Europress/AFP

Rákbetegséggel küzdött a korábbi Roland Garros-győztes teniszező

Németh DánielNémeth Dániel
2019/12/14 10:20
Francesca Schiavone a közösségi oldalain bejelentette, hogy néhány hónapja rákkal diagnosztizálták, de sikerült legyőznie a betegséget. A profi tenisztől tavaly visszavonult Schiavone 2010-ben történelmet írt a Roland Garros megnyerésével, ő lett ugyanis az olasz női tenisz első egyéni Grand Slam-győztese. Legutóbb a visszavonulását nemrég bejelentő Caroline Wozniacki mellett tűnt fel tanácsadóként.
"Üdv mindenkinek. Hét-nyolc hónapos közösségi médiától való távollét után szeretném megosztani veletek, mi történt velem. Rákot diagnosztizáltak nálam. Túl vagyok a kemoterápián, megvívtam a kemény harcot és még mindig lélegzem. Megnyertem a küzdelmet, most pedig újra itt vagyok" - mondta el Schiavone a pénteken közzétett videós bejegyzésében. "Ez volt életem legkeményebb küzdelme, de sikerült nyerni. Amikor közölték velem a hírt, szinte felrobbantam a boldogságtól."

Az olasz teniszező nyolc tornát nyert pályafutása során, köztük a 2010-es Roland Garrost. Többek között ennek a sikernek is köszönhetően lett top 10-es játékos, legjobb világranglista-helyezése a negyedik volt. 2018-as visszavonulásakor ezt a kettőt említette meg hosszú karrierje legnagyobb sikereiként. "18 évesen két álmom volt. Szerettem volna megnyerni a Roland Garrost és bekerülni a világ tíz legjobb játékosa közé. Mindkettőt teljesítettem, ezért nagyon boldog vagyok."

Schiavone a visszavonulása után sem távolodott el a tenisztől, májusban Caroline Wozniacki stábjához csatlakozott tanácsadóként.  

Hozzászólások