Salakblog - Nadal nem fél a visszavonulástól, de egyelőre hallani sem akar róla
Nadal nem fél a visszavonulástól, de egyelőre hallani sem akar róla
Fotó: Europress/AFP

Nadal nem fél a visszavonulástól, de egyelőre hallani sem akar róla

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/23 14:10
Rafael Nadal egyelőre nem tervezi a visszavonulást, ugyanakkor nem fél attól, amikor eljön majd az idő, és ezt meg kell tennie. A Roland Garros tizenháromszoros bajnoka az el Periódico című spanyol lapnak adott interjújában beszélt erről.

Nadal nem egész két héttel ezelőtt szerezte meg 20. Grand Slam-címét a párizsi salakon, miután sima három játszmában legyőzte Novak Djokovicot a döntőben. A spanyol klasszis ezzel beérte Roger Federert a GS-trófeák számában, összességében pedig már 86 ATP-tornagyőzelemnél jár.

Nadal a maga 34 évével jelenleg a második legidősebb teniszező a top10-ben Federert követően. Ebben az életkorban bizony már elő-előkerül a kérdés a visszavonulására vonatkozóan. A korábbi világelső azonban egyelőre még nem tudja, mikor jön majd el az ideje, hogy búcsút intsen a profi tenisznek. 

"Egyelőre nem tudom megtippelni, mikor hagyom majd abba" - mondta Nadal. "Ki tudja, talán egy év múlva. A jövőt nem lehet ilyen szinten megtervezni. Fogalmam sincs, mit hoz az élet. Talán történik majd néhány dolog, ami esetleg elveszi a motivációmat. Bár remélem, nem lesz így. Jelenleg ennek nem adok nagy esélyt, de az embernek mindig készen kell állnia, hisz a dolgok gyorsan változnak."

Nadal: elsősorban most nyugalomra vágyom | Eurosport

Rafael Nadal egyelőre nem tudja, játszik-e még ebben az évben valahol az után, hogy vasárnap 13-adszor is megnyerte a francia nyílt teniszbajnokságot, ezzel pályafutása 20. Grand Slam-sikerét aratta. "Nem tudom, hol lépek még pályára.

A világranglista jelenlegi második helyezettje tehát azt mondja, addig játszik, ameddig a sport iránti szenvedélye nem lankad. 

"Nem félek a naptól, amikor majd abbahagyom, úgyhogy nem is nagyon gondolok még rá. Tudni fogom, mikor lesz itt az ideje. Ha másból nem, abból biztosan, hogy már nem érzem magamban a tüzet, a hajtóerőt, hogy edzeni menjek minden reggel. A fejlődésre való állandó igény az, amitől versenyképes tudok maradni az idő múlásával is. Akkor lesz itt a visszavonulás ideje, amikor majd úgy érzem, vannak fontosabb dolgok is, mint a tenisz."

Nadal azt is elismerte, hogy lehet, hogy a teste lesz majd az, ami megmondja, mikor fogja abbahagyni. Szerencsére jelenleg nem bajlódik komolyabb sérüléssel, az évek során azonban akadtak gondjai elsősorban a térdével, de voltak csukló- és hasfalproblémái is.

Nadal mégis elindul a novemberi fedettpályás párizsi tornán | Eurosport

A francia nyílt teniszbajnokságon pályafutása 20. Grand Slam-sikerét arató Rafael Nadal bejelentette, hogy november elején elindul a Párizsban sorra kerülő ATP-tornán. A 34 éves spanyol játékos a 13. Roland Garros-diadala után még azt nyilatkozta, nem tudja, hogy egyáltalán játszik-e még ebben az évben valahol, kedden azonban a közösségi médiafelületein közölte, hogy indul a francia fővárosban sorra kerülő viadalon.

"Az erőnlét, a megfelelő fizikai állapot rendkívül fontos a versenyképesség szempontjából. Ezért is gondolom úgy, hogy ha elkerülnek a sérülések, nem látom okát, hogy abbahagyjam. Viszont, ha minden nap fájdalommal kell edzeni, akkor a versenyzés csak folyamatos szenvedést jelent. Ebben az esetben természetesen meg kell fontolni a visszavonulást."

A tenisz után Rafa esetleg tehet majd egy próbát golfban is. Korábban is játszott már, de most a Garros utáni hétvégén is részt vett egy mallorcai tornán.

Ubitennis

Hozzászólások