Salakblog - Nadal azt mondja, tudja, mit kell kijavítania ahhoz, hogy készen álljon a Roland Garrosra
Nadal azt mondja, tudja, mit kell kijavítania ahhoz, hogy készen álljon a Roland Garrosra
Fotó: Europress/AFP

Nadal azt mondja, tudja, mit kell kijavítania ahhoz, hogy készen álljon a Roland Garrosra

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/20 13:40
Rafael Nadal jelezte, tudja, mit kell kijavítania ahhoz, hogy megvédhesse címét a jövő héten kezdődő Roland Garroson. A spanyol azután beszélt erről, hogy a római torna negyeddöntőjében meglepő vereséget szenvedett Diego Schwartzmantól. 

A korábbi kilencszeres római bajnok 6:2, 7:5 arányban szenvedett vereséget a 28 éves argentin teniszezőtől a párás, éjszakába csúszó negyeddöntőben. Nadal és Schwartzman most játszottak tizedszer egymással, valamennyi eddigi meccsüket Rafa nyerte. 

Ez volt a spanyol utolsó lehetősége, hogy mérkőzéseket gyűjtsön a lábába a hamarosan kezdődő Roland Garros előtt. 

"Ez egy rendkívül különös és egy teljesen kiszámíthatatlan év"  - mondta Nadal. "Most valószínűleg hazautazom, aztán pedig meglátjuk, hogyan tovább. Itt elvégeztem a feladatom."

"Az utolsó pillanatig harcoltam. De, amikor az ember ennyi adogatást bukik, ne számítson arra, hogy megnyeri a meccset. Ezt ki kell javítanom. És tudom is már, hogy mit kell tennem. Továbbra is a megfelelő hozzáállással fogok készülni, és minden erőmmel azon leszek, hogy esélyt adjak magamnak a Garroson. Volt, amit jól csináltam, volt, amit nem, ennyi. De legalább játszottam három meccset."

A kétszeres címvédő hosszú szünet után tért vissza ezen a héten. A koronavírus-járvány miatti leállást követően a játékosok többsége visszatért az amerikai kemény pályás szezonra, Nadal azonban úgy döntött, nem utazik el az Egyesült Államokba.

Az első két fordulót gond nélkül vette. Előbb honfitársát, a US Open-elődöntős Pablo Carreno Bustát verte 6:1, 6:1 arányban, majd a szerb Dusan Lajovicot 6:1, 6:3-ra. Schwartzman azonban olyan teljesítményt nyújtott ellene, amire nem volt válasza.

"Hosszú kihagyás után játszottam két jó mérkőzést, utána pedig egy rosszat egy jó ellenfél ellen. Ez nem az én meccsem volt, egyáltalán nem. Végig kell gondolnunk, ez miért történt és hogyan tudom kijavítani."


Schwartzman arról beszélt, hogy az eddigi kilenc meccsükön néhányszor már közel került ahhoz, hogy legyőzze a spanyolt, de eddig még nem sikerült neki.

"Négy vagy öt alkalommal azt éreztem, hogy a legjobb teniszemmel talán lehetne esélyem ellene, most azonban össze is jött minden" - mondta Schwartzman. "Az is igaz persze, hogy ő hét-nyolc hónap kihagyással tért vissza erre a versenyre. Én meg azt gondoltam magamban, hogy ez tenisz, itt bármi megtörténhet, úgyhogy most talán lehet esélyem."

Az első elődöntőt Novak Djokovic játssza délután a norvég Casper Ruud ellen, este pedig Diego Schwartzman mérkőzik Denis Shapovalovval. 

Yahoo Sports

Hozzászólások