Salakblog - Rafael Nadal: "Harcolni fogok a világelsőségért"
Rafael Nadal: "Harcolni fogok a világelsőségért"
Fotó: Twitter

Rafael Nadal: "Harcolni fogok a világelsőségért"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/30 09:01

Közel két hónap után a Párizs Mastersen tér vissza a pályára Rafael Nadal. Ahhoz, hogy világelső maradhasson, jobban kell szerepelnie az év utolsó ezres versenyén, mint legfőbb riválisa, Novak Djokovic. 

Rafa még szeptember elején, a Juan Martín del Potro elleni US Open-elődöntőben szenvedett térdsérülést. Ezt követően pihent, gyógyult, majd zárt kapuk mögött készült a csapatával. 

Nole közben győzött New Yorkban, majd behúzta a Sanghaj Masterst is, melynek eredményeként följött a világranglista második helyére, 215 pontra megközelítve spanyol riválisát. 

Nadal tavaly a negyeddöntőig jutott Párizsban, ami azt jelenti, hogy 180 pontot véd ezen a héten. Djokovic azonban csak akkor előzheti őt meg, ha messzebbre jut a tornán, mint ő. 

Erre mondjuk komoly esély van, ha a szerb elmúlt hetekben, hónapokban mutatott formáját vesszük alapul. Nole az elmúlt 28 meccséből 27-et megnyert, ráadásul most épp egy 18-as sorozatban van. Ehhez tegyük még hozzá azt is, hogy miközben Djokovic négyszeres bajnok Párizsban, Nadal a szezon ezen időszakában ritkán játszik jól. Sőt, úgy is mondhatjuk, hogy ritkán játszik egyáltalán. Eddig hatszor indult a francia főváros ezres versenyén, ám győznie egyszer sem sikerült. 

"Minden nap egyre többet és többet edzek" - mondta Rafa a sajtó képviselői előtt. "Egyelőre nem gondolkodok nagy dolgokban, apró lépésekben szeretnék haladni. Ez most a cél."

"Intenzitásban természetesen nem tartok még ott, ahol korábban. A US Open után egy időre leálltam, aztán lassan, óvatosan kezdtem újra az edzéseket. Lépésről-lépésre. Persze ebben semmi új nincs a számomra, szembesültem ezzel már sokszor pályafutásom során. Nagyjából tudjuk tehát, mit kell ilyenkor tennünk, tudjuk, mi tesz jót, és mi nem."

Nadalnak az első fordulóban nem kell játszania, a második körben pedig majd a Fernando Verdasco-Jeremy Chardy meccs győztesével csap össze. Djokovic az első mérkőzését majd Joao Sousa ellen vívja. 

rn.jpg Fotó: Twitter

"Nem, egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy visszatért a legjobb teniszéhez" - mondta Rafa, amikor jelenlegi legnagyobb riválisáról kérdezték. "A szezon második részében hihetetlenül jól játszik, úgyhogy megérdemli, hogy ott legyen, ahol most van. Mindenki biztos volt abban, hogy vissza fog térni, és én nagyon boldog vagyok, hogy láthatom őt ezen a szinten teniszezni."

A világelső arról is beszélt, hogy a sérülések miatt nem tudott annyit versenyezni, amennyit szeretett volna. Összesen kilenc tornán indult a szezon során. Természetesen fontos számára a világelsőség megtartása, de elsősorban arra koncentrál, hogy egészséges maradjon, és persze élvezi, hogy újra tétmeccset játszhat.

"Túl sok tornát voltam kénytelen kihagyni. Harcolni fogok, és megpróbálok annyi meccset nyerni, amennyit csak tudok. Természetesen szeretnék világelső maradni, de a lényeg, hogy képes legyek kihozni magamból a legtöbbet minden egyes nap."

Bár a Párizs Masters fontos verseny a világelsőség szempontjából, a csata végérvényesen majd csak a szezonzáró londoni világbajnokságon dől el.

via
Hozzászólások