Salakblog - Rafael Nadal pályafutása 1000. győzelmére készül régi jó cimborája, Feliciano Lopez ellen
Rafael Nadal pályafutása 1000. győzelmére készül régi jó cimborája, Feliciano Lopez ellen
Fotó: Europress/AFP

Rafael Nadal pályafutása 1000. győzelmére készül régi jó cimborája, Feliciano Lopez ellen

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/11/03 11:32
A Párizs Masters egyik leginkább várt második fordulós mérkőzését alighanem Rafael Nadal és Feliciano Lopez vívják majd, melyen a korábbi világelső pályafutása 1000. győzelmére készül. Egyáltalán nem lesz azonban könnyű dolga, ugyanis 2012 óta nem verte meg régi jó cimboráját.

Lopez meggyőző játékkal győzte le Filip Krajonovicot az év utolsó ezres tornájának első fordulójában, ami azt jelenti, hogy a spanyol készülhet a 14. Nadal elleni mérkőzésére. Érdekesség azonban, hogy több, mint öt éve, a 2015-ös Cincinnati Masters óta nem játszottak egymással.

Rafa 9-4 arányban vezeti kettejük egymás elleni mérlegét, viszont legutóbbi két meccsüket Lopez nyerte, ami azt jelenti, hogy a korábbi világelső 2012-ben győzött utoljára jó barátja ellen. Nadal győzelmi esélyei azért sem egyértelműek, mert ha az eddigi találkozóik közül kivesszük az ő négy salakos győzelmét, akkor majdhogynem egálra állnak. Ráadásul Lopez kifejezetten eredményes fedett kemény pályán. 

Ha mégis Nadal nyeri a találkozót, azzal megszerzi pályafutása 1000. ATP-szintű győzelmét. 

Miközben Lopez sajnálja, hogy nézők nélkül kénytelenek megrendezni a párizsi tornát, annak kifejezetten örül, hogy Rafa ellen mérkőzhet a következő fordulóban. 

"Számomra igazi ajándék, hogy Rafa ellen léphetek pályára" - mondta Lopez. "Ugyanakkor nagy kár, hogy üres stadionban kell ezt majd megtennünk. Karrierem ezen pontján nagyon nagy dolog, hogy a világranglista jelenlegi második helyezettje ellen játszhatok az év utolsó tornáján. Az ellen a játékos ellen, aki talán minden idők legjobbja."

Nadal első kiemeltként száll harcba a még hiányzó párizsi címért | Eurosport

Hétfőn elkezdődik az év utolsó 1000-es versenye, a Párizs Masters. A mezőny szokatlanul foghíjas lesz, hiszen a sérülés miatt jóformán a teljes szezont kiülő Roger Federer mellett a címvédő Novak Djokovic és a világranglista-3. Dominic Thiem is kihagyja a versenyt. De azért nagyon nem kell aggódni, így is bőven várnak ránk izgalmak az előttünk álló héten.

Lopez számára valóban ez lehet az év utolsó versenye, nem úgy Nadalnak, aki a tervek szerint ott lesz a londoni világbajnokságon is. Bár Rafa a Roland Garros salakján 13-szoros bajnoknak mondhatja magát, az őszi párizsi fedett pályás tornán még egyszer sem sikerült győznie. Ennek ellenére Lopez nem számít könnyű mérkőzésre. 

"Rafa ellen játszani mindig különleges és mindig hatalmas kihívás. Hihetetlen intenzitása van ezeknek a mérkőzéseknek, és rendkívüli módon igénybe veszik az embert."

Föntebb már írtunk arról, miért nincs egyértelmű esélyese kettejük soron következő mérkőzésének, Lopez azonban állítja, csak Rafa lehet a favorit, senki más.

"Egyértelmű, nem lehet kérdés, hogy Rafa a favorit. De nem csak ellenem, hanem 99,9 százalékban bárki más ellen is."

Sportskeeda

Hozzászólások