Salakblog - Rafael Nadal: "Elsőre beleszerettem Monte-Carlóba"
Rafael Nadal: "Elsőre beleszerettem Monte-Carlóba"
Fotó: Europress/AFP

Rafael Nadal: "Elsőre beleszerettem Monte-Carlóba"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/12 15:37

Miután térdsérülés miatt félbe kellett szakítania az év eleji kemény pályás szezonját, lehetett bennünk némi aggodalom, hogy vajon rendbe jön-e Rafael Nadal a salakos idény kezdetéig. Nos, az akadémiája által a Twitterre feltöltött videó tanúsága szerint minden rendben van, és a 11-szeres bajnok készen arra, hogy megvédje címét Monte-Carlóban. 

Négy héttel ezelőtt Nadal vissza kellett, hogy lépjen Indian Wellsben a Roger Federer elleni elődöntő előtt, mert a térde nem volt rendben. Azonban a salakszezonnal kapcsolatban már akkor optimistán nyilatkozott.

"Most elindul egy folyamat, melynek során eldől, milyen irányba kell haladnunk, hogy teljesen, és minél előbb felépüljek" - mondta a spanyol. "Őszintén szólva jelen helyzetben nincsenek kétségeim afelől, hogy rendben leszek-e a Monte-Carlo Masters kezdetéig. Persze folyamatosan egyeztetek majd a csapatommal. Ez egy olyan helyzet, amire nem számítottunk, úgyhogy lehet, hogy egy kicsit meg kell majd variálnom a versenynaptáramat."

Csütörtökön a Rafael Nadal Akadémia föltett egy videót a Twitterre a 17-szeres Grand Slam-bajnok utolsó ottani edzéséről. A spanyol ezt követően utazott Monacóba.

Rafának elképesztő mérlege van az év első salakos ezresén. Összesen 11 alkalommal győzött itt, 2005 és 2012 között zsinórban nyolcszor, valamint ezen kívül az elmúlt három évben is. Egyébként Barcelonában és a Roland Garroson is ugyanennyi trófeával büszkélkedhet.

Rajta kívül nincs más teniszező az open érában, aki ugyanazt az ATP-tornát legalább 10-szer meg tudta volna nyerni.

"Amióta csak először Monte-Carlóba jöttem, szerelmes vagyok ebbe a versenybe" - nyilatkozta a tavalyi torna alatt. "Kétségkívül ez az egyik legszebb teniszklub a világon, nagyon különleges érzés itt játszani."

Nem csak Monte-Carlóhoz, hanem magához a salakhoz is kiváló kapcsolat fűzi Nadalt. 80 tornagyőzelméből 57-et ezen a borításon szerzett, ahogy 17 GS-trófeájából is 11-et, illetve 33 ezres sikere közül is 24-et.

Karrierszintű mérlege 415-36 salakon, ami egészen lenyűgöző, de 2017 kezdete óta is 50-2. Mindkét vereséget Dominic Thiemmel szemben gyűjtötte; két éve a római negyeddöntőben, tavaly pedig a madridiban kapott ki tőle. 

A fönt említett két vereség között zsinórban 50 szettet nyert meg salakon, amivel megdöntötte John McEnroe 49-es rekordját, amit az amerikai szőnyegen ért el 1984-ben.

via

Hozzászólások