Salakblog - Rafael Nadal 3000 kiló ételt adományozott a leginkább nélkülöző családok számára
Rafael Nadal 3000 kiló ételt adományozott a leginkább nélkülöző családok számára
Fotó: Europress/AFP

Rafael Nadal 3000 kiló ételt adományozott a leginkább nélkülöző családok számára

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/12/26 21:30
Rafael Nadal karácsonykor sem tétlenkedik. Előbb a mallorcai akadémiáján rögzített videóüzenetében kívánt kellemes ünnepeket mindenkinek, majd nem kevesebb, mint 3000 kiló ételt adományozott egy rászorulókat támogató helyi szervezetnek. 

Nadal amellett, hogy boldog karácsonyt kívánt mindenkinek, részvétét fejezte ki azoknak, akik elvesztették hozzátartozóikat a koronavírus-járvány következtében.

"Üdv mindenkinek! Innen az akadémiáról szeretnék boldog karácsonyt kívánni, valamint a legjobbakat a 2021-es évre" - mondta Nadal. "Kétség sem férhet hozzá, hogy az évet, amelynek most búcsút intünk, jobb volna elfelejteni. Ami engem illet, nem emlékszem ennél nehezebb évre az életemben. Részvétemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik elvesztették szerettüket a járvány miatt. Bátorítani szeretnék mindenkit és bízom benne, hogy lassan-lassan, de a dolgok egyre inkább jobbra fordulnak."

"Rengeteg olyan tervünk volt, amelyeket az idén nem tudtunk megvalósítani. Bízunk azonban abban, hogy ez jövőre sikerülni fog. Reméljük, hogy a vakcina hamarosan megérkezik a legtöbb otthonba, és az életünk lassan visszatérhet a régi kerékvágásba. Az alapítványunkkal még több gyereknek szeretnénk segíteni a jövőben, még több fiatalnak szeretnénk méltó lehetőségeket biztosítani."

"Ez most egy rendkívül törékeny időszak, mindannyiunk felelőssége, hogy harcoljunk a koronavírus ellen. Fontos, hogy megtegyünk minden tőlünk telhetőt, és hogy ne súlyosbítsuk tovább a helyzetet."

Nadal nemcsak üzent karácsony alkalmából, hanem igyekezett ennél kézzelfoghatóbb segítséget is nyújtani a rászorulóknak. A spanyol klasszis háromezer kiló ételt ajánlott fel azoknak a családoknak, akik a legkeményebb időszakon mennek most keresztül. 
"Ezzel az adománnyal szeretnénk segíteni a leginkább nélkülöző családoknak. Biztosítani szeretnénk a számukra a legalapvetőbb dolgot, az ételt" mondta Nadal.

Rafa jelen állás szerint ott lesz majd a február 8-án kezdődő Ausztrál Openen. A torna 2009-es győztese arra készül, hogy Rod Laver óta ő legyen az első férfi teniszező, akinek mind a négy Grand Slamet sikerül megnyernie minimum kétszer. Annak ellenére, hogy bő tíz éve nem nyert, Nadal rendkívül kiegyensúlyozott Melbourne-ben, hisz az elmúlt nyolc kiírás közül négy alkalommal döntőt játszott. 

Marca

Hozzászólások