Salakblog - A szervezők állítják, hogy nem akarták kórházba küldeni az Oroszországból megszökött koronavírusos teniszezőt
A szervezők állítják, hogy nem akarták kórházba küldeni az Oroszországból megszökött koronavírusos teniszezőt
Fotó: Europress/AFP

A szervezők állítják, hogy nem akarták kórházba küldeni az Oroszországból megszökött koronavírusos teniszezőt

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/10/16 17:42
Sam Querrey azt követően, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkált, feleségével és nyolc hónapos kisfiával együtt engedély nélkül elhagyta Oroszországot, és jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik. A szentpétervári torna szervezőinek állítása szerint, magánapartmanba akarták szállítani az amerikait, aki nem volt hajlandó hotelszobájába beengedni az orvosokat.

Egy amerikai teniszező pozitív koronavírus-tesztet produkál Oroszországban. Először úgy tűnik, két hétig a helyi luxusszállodában maradhat, majd az orosz hatóságok közlik, hogy átszállítják egy állami kórházba. A játékos magánrepülőt fogad, és elszökik az országból, majd napokig/hetekig(?) ismeretlen helyen tartózkodik. Nem, ez nem a legújabb James Bond-film, hanem valóban megtörtént eset a szürreális alakuló 2020-ban.

Tegnap érkezett a hír, hogy Sam Querrey, felesége és nyolc hónapos kisfiuk egyaránt pozitív koronavírus-tesztet produkáltak, ezért az amerikai teniszezőt visszaléptették a szentpétervári tenisztornától. Először arról számolt be a sajtó, hogy miután Querrey-ről kiderült, hogy koronavírusos, az a döntés született, hogy a játékos és családja két hétig a város egyik legnépszerűbb szállodájában maradhatnak, majd állítólag az orosz egészségügyi hatóságoktól érkezett egy telefonhívás, hogy szeretnék megvizsgálni a családot, amennyiben tüneteket produkálnak, átszállítják őket egy állami kórházba, ahol szétválasztva kezelnék őket. Az amerikai teniszező nem engedte be az orvosokat, családjával együtt magánrepülőgépre szállt, és engedély nélkül elhagyták az országot. Nem tudni, jelenleg hol tartózkodnak, a hírek szerint egy közeli országba ’menekültek’, ahol nem kell negatív koronavírus-teszt az országba történő belépéshez.

A pozitív tesztet produkáló amerikai teniszező furcsán hagyta el Oroszországot | Eurosport

Pozitív koronavírustesztje ellenére az amerikai Sam Querrey hazautazott az 1,4 millió dollár (420 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás férfi tenisztornáról. A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a világranglista 49. helyezettje - azután, hogy negatív teszttel érkezett Oroszországba - feleségével együtt pozitív tesztet szolgáltatott vasárnap, a főtáblás küzdelmek rajtja előtt.

A szentpétervári torna hivatalos közleménye szerint, nem akarták kórházba kényszeríteni a Querrey családot, magánszálláson helyezték volna el őket, de az amerikai játékos nem engedte be az orvosokat, a torna illetékesei közül senkit sem értesítve távoztak az országból. A szervezők állítják, hogy miután pozitív lett a Querrey-család koronavírus-tesztje, az előírt procedúrát alkalmazták, és izolálni akarták őket, az amerikai azért hagyta el szállását, hogy ezt elkerülje.

„A torna megszervezte, hogy egy orvos és egy gyermekorvos meglátogassa a családot, két alkalommal is megpróbálták megvizsgálni őket, mindkétszer sikertelenül, mert a játékos nem nyitott ajtót”-áll a közleményben. Amelyben az is szerepel, hogy azért, hogy csökkentsék a fertőzéskockázatot a hotelben, valóban el akarták szállítani a korábbi világranglista 11. teniszezőt, de privát apartmanban szállásolták volna el a családot.


„Querrey-t október 15-én kellett volna újra tesztelni, de ahelyett, hogy az ATP szabályait és a torna egészségügyi előírásait követte volna, október 13-án hajnali 5:45 perckor családjával együtt a recepció értesítése nélkül elhagyta a szállodát, mint azt a hotel biztonsági felvételei rögzítették. Miképp Querrey az ATP illetékeseinek utólag elárulta, magángéppel hagyta el Oroszországot. Az ATP azt követően továbbította ezt az információt a torna szervezőinek, miután az orvosok ismételten megpróbálták felkeresni a családot”- fogalmazzák meg a hivatalos közleményben.

Az ATP már jelezte, hogy vizsgálja az ügyet, és Querrey komoly büntetésre számíthat. A pénzbírság mellett akár három éves eltiltással is sújthatják az amerikait.

via 

Hozzászólások