Salakblog - Piros Zsombor kezdi a magyar-cseh Davis-kupa-párharcot
Piros Zsombor kezdi a magyar-cseh Davis-kupa-párharcot

Piros Zsombor kezdi a magyar-cseh Davis-kupa-párharcot

Hosszabbitás ·
2018/09/13 13:06

A csütörtöki sorsolás alapján pénteken 15 órakor Piros Zsombor (419. az egyéni világranglistán) kezd Jíri Vesely (91.) ellen a Magyarország-Csehország tenisz Davis-kupa-párharcban, Világcsoport-osztályozón.

Ezután Valkusz Máté (271.) játszik Lukas Rosollal (185.). A szombati páros 16 órakor kezdődik a Lurdy Ház parkolójában kialakított salakpályán. Erre a találkozóra magyar részről Borsos Gábort (853.) és Nagy Pétert (608.), míg a cseh csapatból Roman Jebavyt (páros világranglista helyezése 47.) és Adam Pavlaseket (egyéni: 219.) nevezték. Vasárnap 13 órától előbb Valkusz Máté mérkőzik meg Jíri Veselyvel, majd ezt követi a Piros Zsombor-Lukas Rosol összecsapás.

A sorsolást követő sajtótájékoztatón Köves Gábor szövetségi kapitány azt mondta, hogy a párosra eredetileg Balázs Attilát és Borsos Gábort nevezte volna, ám sérülése miatt Balázst végül csak az eredmény alakulásától függően fogja szerepeltetni.

"Nem akarom Attila egészségi állapotát kockáztatni, ha a szombatot nulla-kettőről kezdjük, akkor biztos nem fogom beállítani" - jelentette ki Köves Gábor, aki hozzátette: Borsos és Nagy többször játszottak már együtt, sőt, tornát is nyertek, s mivel szerdán is meggyőző játékot mutattak, ezért döntött mellettük.

Piros Zsombor arról beszélt, hogy Valkusz Mátéval mind a ketten szerettek volna pénteken másodikként pályára lépni, de ha már így alakult, szeretne hazai közönség előtt jól bemutatkozni a Davis-kupában. Köves Gábor kifejtette: bíznak abban, hogy ki tudják használni azt, hogy ágyéksérülése miatt Jíri Vesely egy hónapja nem játszott tétmérkőzést.

A cseh csapat sajtótájékoztatóján Jaroslav Navrátil szövetségi kapitány elég magabiztos volt. "Örülünk annak, hogy a magyarok két legjobbja, Fucsovics Márton és Balázs Attila nem játszik, s mivel a mi játékosaink mind szászázalékos állapotban vannak, ezért jó esélyeseink vannak a győzelemre" - fogalmazott Jaroslav Navrátil, a vendégek szakvezetője.

A csehek legjobbja Jíry Vesely azt mondta, 110 százalékos állapotban érzi magát, a US Opent is csak azért, hagyta ki, hogy a szezont jól végig tudja játszani.

A találkozóra belépőket a teniszjegyek.hu weboldalon, a Magyar Teniszszövetségben és a helyszínen lehet megvásárolni. A gyerek (12 év alatt) és nyugdíjas napijegy 1000, a felnőtt belépő az egyéni meccsekre naponta 4000, a szombati párosra 2500, a háromnapos bérlet pedig 9900 forintba kerül.

MTI
Hozzászólások