Salakblog - Petra Kvitova: "Azonnal fölismertem a támadómat. Sosem felejtem el a tekintetét"
Petra Kvitova: "Azonnal fölismertem a támadómat. Sosem felejtem el a tekintetét"
Fotó: Twitter

Petra Kvitova: "Azonnal fölismertem a támadómat. Sosem felejtem el a tekintetét"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/06 18:47

Kedden kőkemény nap várt Petra Kvitovára, ugyanis tanúvallomást kellett tennie a bíróságon a 2016. december 20-i késeléses támadással kapcsolatban. Mint ismeretes, az incidens során dulakodás történt a cseh teniszezőnő és a behatoló között, aki betöréses lopást kísérelt meg a kétszeres wimbledoni bajnoknő prostejovi otthonában.

Kvitova számos sérülést szerzett a bal kezén, miközben a támadójával küzdött. A lelki sebekről nem is beszélve. A profi teniszhez 2017. májusában tért vissza, az azóta eltelt időszak legkomolyabb sikerét idén januárban, az Ausztrál Openen érte el, ahol is döntőt játszott.

A tanúvallomásában elmondta, hogy egyáltalán nem érzett fájdalmat, amikor a támadó megszúrta a kezét egy 25 cm pengehosszúságú késsel. A teniszezőnőt egyébként megkímélték attól, hogy ismét találkoznia kelljen a gyanúsítottal, így egy külön szobában mesélte el, hogyan ment be a lakásába és támadta őt meg a 33 éves férfi. 

A támadó reggel fél 9-kor csöngetett az ajtaján vízvezeték-szerelőnek adva ki magát, aki a melegvíz ellátó rendszert jött ellenőrizni.

"Arra kért, hogy nyissam ki a melegvíz-csapot" - mesélte Kvitova. "És abban a pillanatban már éreztem is, hogy egy kést tart a nyakamhoz. Én megragadtam mindkét kezemmel, a balban volt a penge. Kicsavartam a kezéből, a földre estem, és láttam, hogy csupa vér körülöttem minden."

Kvitova azt is elmesélte, hogyan próbálta megkaparintani a mobilját a szőnyegen, ami sajnos nem sikerült, mert a férfi odébb lökte azt. Mondta a támadónak, hogy kórházba kellene mennie, és megpróbálta megtudni, hogy pénzt akar-e tőle vagy mást.

kvitova5.jpg Fotó: Twitter

"Megkérdezte, mennyim van. Én mondtam, hogy tízezer koronám, ő pedig, hogy rendben. Odaadtam neki a pénzt, ő elment, én pedig hívtam előbb a mentőket, majd a rendőrséget. Bár nem éreztem fájdalmat, amikor megvágta a kezem, a vér láttán sírógörcsöt kaptam."

"Mind az öt ujjam megvágta a bal kezemen. Az idegek a hüvelyk- és a mutatóujjamnál súlyosan roncsolódtak. A mobilitásuk még most sem 100 százalékos, sőt, ez a két ujjbegyem teljesen érzéketlen."

Kvitova elmondta, hogy fölismerte a támadóját a rendőrség által mutatott képeken.

"Azonnal tudtam, hogy ő az. Sosem felejtem el a tekintetét."

A férfi, ha bűnösnek találják akár 12 év börtönt is kaphat. Egy korábbi ügyben már elítélték két és fél évre. A tárgyalás majd a szakértők meghallgatásával folytatódik.

via

Hozzászólások