Salakblog - A korábbi top tízes teniszező könyvklubot alapított, Djokovicék mémeket küldenek egymásnak a karantén alatt
A korábbi top tízes teniszező könyvklubot alapított, Djokovicék mémeket küldenek egymásnak a karantén alatt
Fotó: Europress/AFP

A korábbi top tízes teniszező könyvklubot alapított, Djokovicék mémeket küldenek egymásnak a karantén alatt

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/03/20 21:55
A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze, hogy aki teheti, maradjon otthon. A teniszezők is így tesznek az elkövetkezendő időszakban. Andrea Petkovic könyvklub beindításával tölti idejét, Diego Schwartzman pedig arról mesélt, hogy a top100-as férfi teniszezők Novak Djokovic vezetésével, WhatsApp-csoportban tárgyalják ki az eseményeket.

A koronavírus miatt júniusig biztosan nem rendeznek tenisztornát. Az otthoni karantént a legtöbb teniszező sorozat- és filmnézéssel, otthoni edzésekkel, illetve vicces internetes posztok kreálásával tölti. Andrea Petkovic azonban úgy döntött, más formáját választja az unaloműzésnek, és virtuális könyvklubot hozott létre a karantén idejére.

Az egykori top 10-es egy szintre kerülne Federerrel, Bouchard megint felrobbantotta a Twittert | Hosszabbítás

Az ATP és a WTA döntése értelmében legkorábban június első hetében folytatódhat a 2020-as teniszszezon. A kényszerű szünet azt jelenti, hogy a játékosoknak is alternatív módon kell eltölteniük az időt, ráadásul a legtöbb emberhez hasonlóan otthoni karanténban. Ez a helyzet pedig olykor igényel némi kreativitást és humort.

A korábbi top tízes játékos, aki idén térdsérülése miatt még nem lépett pályára, szeretne tanácsot adni, mit tehet az ember, ha nagyon unatkozik a karantén alatt. Petkovic kifejezetten sokoldalú egyéniség, többször tett róla említést, hogy a tenisz mellett az olvasás az egyik kedvenc időtöltése, sőt ő maga is ír, első könyve szeptemberben fog megjelenni. Ezúttal közösségi élménnyé szeretné varázsolni az olvasást. Az online könyvklub keretein belül arra buzdítja rajongóit, hogy beszéljék át az elolvasott könyveket, működjenek virtuális könyvklubként.

„Egy kissé divatjamúlt, de úgy gondolom, csinálhatnánk egy könyvklubot, egy online könyvklubot” - jelentette be Instagram-oldalán Petkovic. A németet régóta foglalkoztatta egy ilyen kezdeményezés, eddig azonban nem volt ideje megvalósítani, a járvány idején nyílt rá lehetőség, hogy kipróbálja a közös olvasási élményt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

i’m trying to start something here, it might be nuts, but worth a try anyhow🤞🏻

Andrea Petkovic (@andreapetkovici) által megosztott bejegyzés,


Az Instagramon stílusosan Racquet Book Club (Teniszütő Könyvklub) néven indította útjára Petkovic az online könyvklubot. A teniszező felajánl néhány könyvet, követőinek egyet kell kiválasztani ezek közül. Majd kapnak egy megadott időtartamot, mondjuk egy hónapot, hogy végigolvassák a könyvet, végül online beszélgetnek róla. Petkovic szerint kifejezetten szórakoztató a „közös olvasás”, mindenkit arra buzdít, hogy a sorozatnézés mellett/helyett a könyvespolc felé is látogasson el, amíg kénytelen otthon maradni.Az Instagram-oldalnak jelenleg több mint 2500 követője van, de folyamatosan csatlakoznak hozzá új tagok. Petkovic eleinte tenisszel kapcsolatos könyveket javasolt, az utóbbi napokban azonban olyanokra is gondolt, akik kevésbé érdeklődnek a sportág iránt.

Eközben a férfiak a kényszerszünet alatt is tartják egymással a kapcsolatot. Diego Schwartzman nemrég arról mesélt, hogy létezik egy WhatsApp-csoport, amelyben a Top100-as teniszezők átbeszélhetik az elmúlt hetek eseményeit, többek között a tornák törlését és halasztását. Az argentin elmondása szerint Novak Djokovic különösen aktív a csoportban, ahol mémeket is küldenek egymásnak, és próbálják minél pozitívabban felfogni a kialakult nehéz helyzetet. 

Hozzászólások