Salakblog - Példaképével találkozott a Wimbledonban berobbanó tenisztehetség
Példaképével találkozott a Wimbledonban berobbanó tenisztehetség
Fotó: Twitter

Példaképével találkozott a Wimbledonban berobbanó tenisztehetség

Németh DánielNémeth Dániel
2019/08/02 13:04
A selejtezőből egészen a torna negyedik fordulójáig menetelő Coco Gauff tehetségére sokan felfigyeltek Wimbledonban. Köztük volt az Egyesült Államok korábbi first ladyje, Michelle Obama is, aki Twitteren gratulált a 15 éves teniszező teljesítményéhez. Washingtonban összejött a személyes találkozó is, melyre egyikük sem üres kézzel érkezett. 

Wimbledon alatt és után rengeteg bátorító üzenetet kapott a fiatal teniszező, azonban volt egy rövidke tweet, ami különösen közel állt a szívéhez. Ugyanis a dicséretet nem más, mint az egykori First Lady, Michelle Obama írta, akit bevallottan a példaképei közé sorol. "Coco fantasztikus!" - jegyezte meg Obama a 15 éves tehetség Polona Hercog elleni győzelmét követően. "Hihetetlenül izgatott vagyok. Az egyik példaképemről van szó, iszonyúan jó, hogy tudja, létezem" - válaszolta lelkesen Gauff.

Nem kellett sokat várni a személyes találkozóra sem. Ugyan Gauff egyesben kikapott a washingtoni torna főtábláján (a kazah Zarina Diyas győzte le két játszmában), párosban még versenyben van Catherine McNally oldalán, és két meccs között sikerült időt szakítani a találkára. Egyikük sem érkezett üres kézzel: az egykori First Lady Becoming című - természetesen dedikált - önéletrajzi könyvét adta ajándékba, Gauff pedig egy aláírt teniszütőt vitt példaképének. Utána a közösségi médiában váltottak újabb üzenetet.

"Nagyon örülök, hogy találkozhattam Coco Gauff-fal, egy csodálatos fiatal lánnyal, aki bizonyítja, nem kell várnunk, hogy kiderüljön, mire lehet képes a következő generáció" - írta Obama. "Ma megismerhettem a példaképem, Michelle Obamát. A szavai és a bölcsessége végig fognak kísérni az utam során, velem lesznek a pályán a pályafutásom alatt. Igazi inspiráció" - reagált a korábbi First Lady posztjára Gauff, aki fiatal kora ellenére egyre több dolgot húzhat le bakancslistájáról.

Hozzászólások