Salakblog - Patrick Mouratouglu: Forradalom kell, különben meghal a tenisz 
Patrick Mouratouglu: Forradalom kell, különben meghal a tenisz
Fotó: Europress/AFP

Patrick Mouratouglu: Forradalom kell, különben meghal a tenisz 

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/05/15 10:21
Június 13-án kezdődik az Ultimate Tennis Showdown, ahol a szervezők szerint egy teljesen megújított tenisz sportágat láthatunk. A főszervező sztáredző, Patrick Mouratoglou szerint a tenisznek alaposan meg kell újulnia, hogy lépést tartson a közönséggel.

Várhatóan az Ultimate Tennis Showdown lesz az első értékelhető nemzetközi teniszverseny, amit a márciusban beszüntetett versenysorozat hiányában tartanak. A helyszín a francia riviéra, egészen pontosan a Patrick Mouratoglou Academy Nizza közelében, ahol 50 mérkőzést rendeznek zárt kapuk mögött.

A szervezőknek fontos, hogy az átlagosnál rövidebb és pörgősebb mérkőzések legyenek, és nagy hangsúlyt fektetnek az interaktivitásra. A szurkolók folyamatosan hallhatják a pályán zajló beszélgetéseket, akár az edző és a játékos között. A versenyzőket pedig arra biztatják a szervezők, hogy beszéljenek.

Patrick Mouratoglou, aki egyben Serena Williams edzője is, úgy nyilatkozott egy interjúban: a tenisznek radikális változásra, mondhatni forradalomra van szüksége, hiszen haldoklik a sportág. A túléléshez meg kell szólítani a fiatalokat.

„Ez nemcsak az én ötletem: Alex Popyrinnel, Alexei papájával találtuk ki. De fontos tudni, hogy ez a változás teljesen független a járványtól, minden időben szükséges volna. Egy veszélyben lévő sportág ezt igényli, mert már nem tudja megszólítani az újabb generációkat.”

Mouratouglu szerint szükséges megújulni, amire az ATP, a WTA és a Grand Slam-tornák képtelenek, mert nem hallják meg az újdonságot, és nem fogadják el azt. A túl hosszú mérkőzések pedig jelentősen csökkentik a közönség érdeklődését.

illustration_visit-e1548227605541.pngFotó: Mouratoglu Tennis Academy

A szándék tehát hasonló az ATP NextGen nyolcas döntőhöz, de egy kicsit továbbmegy annál. A játékosok be lesznek mikrofonozva, és azt mondanak, amit akarnak.

„Például Fabio Fognini az én emberem! Egy showman, aki nem tökéletes, de így szeretjük, ahogy van. Bátorítjuk, hogy fejezze ki az érzelmeit, és ezért nem figyelmeztetést fog kapni, hanem része lesz a játéknak.”

A torna természetesen nézők nélkül zajlik. Tilos a kézfogás, a játékosok pedig egymást elkerülve cserélnek térfelet. Mindenkinek saját labdái lesznek, a labdaszedők pedig szemüveget és maszkot viselnek, és nem nyúlnak a játékosok törülközőjéhez. 

A versenyen ott lesz többek között David Goffin, Fabio Fognini, Benoit Paire, Alexei Popyrin, Lucas Pouille és Dustin Brown. A pontos névsor hamarosan kiderül.

via Tennis World USA

Hozzászólások