Salakblog - Patrick Mouratoglou: Serena jó állapotban van, de szüksége van néhány meccsre a US Open előtt
Patrick Mouratoglou: Serena jó állapotban van, de szüksége van néhány meccsre a US Open előtt
Fotó: Europress/AFP

Patrick Mouratoglou: Serena jó állapotban van, de szüksége van néhány meccsre a US Open előtt

Nánási AntalNánási Antal
2020/08/09 14:10
Jó fizikai állapotban, motiváltan és legfőképpen sikerre éhesen várja a hónap végén rajtoló US Opent Serena Williams, állítja francia edzője. Patrick Mouratoglou szerint, aki már maga is az Egyesült Államokban tartózkodik, tanítványa jól sáfárkodott a karantén időszak kínálta lehetőségekkel, és alig várja már, hogy újra meccskörülmények között ragadjon teniszütőt a kezébe.

A francia szakember, aki Ultimate Tennis Showdown néven indított új sorozatot az ATP és a WTA Tour szünete alatt, elégedetten nyilatkozott tanítványa edzettségi állapotáról, amelyet immáron személyesen is ellenőrizhetett. A március óta tartó karantén időszakot követően Mouratoglou ugyanis a napokban az Egyesült Államokba utazott, hogy tanítványa mellett lehessen, aki a tervek szerint pályára lép a lexingtoni WTA tornán, majd ott lesz New Yorkban a US Openen, és előtte a Cincinattiből átköltöztetett premier versenyen is.

„Jó állapotban van, minden nap keményen edz, és ez látszik is rajta. Fontos, hogy a hosszútávú céljai mellett most már rövidtávú célokat is meg tud fogalmazni, a Tour újraindulása ezt a szükséges elemet hozta vissza a felkészülésébe. Ahhoz, hogy egy játékos teljes erőbedobással, maximális elköteleződéssel tudjon készülni, szükség van a rövidtávú, hamar elérhető célkitűzésekre is, hiszen ezek sikere vihet előre a nagy cél elérése felé.”

williams_fed-cup.jpgFotó: Europress/AFP

A tétmérkőzésen legutóbb az amerikai Fed-kupa csapatban pályára lévő Williams nem indult egyetlen bemutató egyéni- vagy csapatversenyen sem, ehelyett inkább családjával együtt elszeparálta magát otthonában és ott készült. Az egyéni edzések tervét folyamatosan egyeztette a karantén alatt Franciaországban tartózkodó Mouratoglouval, a távedzési modell pedig a jelek szerint működőképesnek bizonyult.

Mint ismert, az augusztus 31-én rajtoló US Opentől távolmaradók listája kis túlzással már egy főtáblányi méretet ölt, a legújabb ezirányú bejelentés szerint Elina Svitolina és Kiki Bertens is kihagyja a new yorki Grand Slam viadalt. Serena Williams azonban, aki legutóbbi négy GS-döntőjét egyaránt elveszítette, ott lesz a keménypályás versenyen, nem titkolt célja pedig, hogy végre valahára megszerezze huszonnegyedik major torna győzelmét, beérve ezzel az örökrangsor élén Margaret Court-ot. Érdekesség egyébként, hogy amióta Williams bejelentette, hogy ott lesz Flushing Meadows-ban, házának kertjében felépítettek neki egy olyan borítású pályát, amelyet a US Openen is használnak majd. Habár a Billie Jean King Teniszközpont pályáit minden évben új borítással látják el, az idei esztendőben negyvenkét év után új beszállító biztosítja a US Open keménypályáját, amelynek tulajdonságairól így Serena Williams elsőkézből tehet szert értékes tapasztalatokra.

williams_mouratoglou.jpgFotó: Europress/AFP

Még mielőtt azonban New York felé venné az irányt, Serena Williams tiszteletét teszi a WTA Tour vadonatúj állomásán Lexingtonban, ahol augusztus 10-16 között első ízben rendeznek profi női teniszversenyt. Tanítványa ezen a tornán való részvételét Mouratoglou a meccsrutin visszaszerzésével indokolta leginkább:

„A felkészülés egyhangúságát megtöri, ha tudod, hogy meccsre kell készülnöd, nem pedig csak úgy edzel. Mint mindenkinek, Serenának is szüksége van éles mérkőzésekre, épp ezért lesz ott Lexingtonban.”

A torna eddig ismert résztvevőinek listáját elnézve más játékosok is hasonlóképpen gondolkodnak, hiszen Serena Williams mellett nővére, Venus, valamint a korábbi világelső és GS-bajnok fehérorosz Viktoria Azarenka is pályára lép a Kentucky államban található városban. Rajtuk kívül a fiatalabb generáció képviseletében ott lesz még a tornán a 2019-ben Roland Garros elődöntőt játszó Amanda Anisimova, valamint a korábbi US Open-győztes Sloane Stephens is. A verseny főtáblás küzdelmeinek eddig ismert résztvevőinek listáját elnézve különösen találó a torna elnevezése, a Top Seed Open eddig ismert játékosai közül ugyanis jónéhányan lehetnének egy-egy verseny első kiemeltjei.

A WTA Tour újraindulása utáni első torna döntőjét Fiona Ferro és Anett Kontaveit ma este játssza Palermóban. Az olasz városban, mint ahogyan arról beszámoltunk, nem feltétlenül kezelték olyan drákói szigorral a járványügyi előírásokat, mint ahogyan azt az amerikai versenyek szervezői kezelni készülnek. A szicíliai versenyt követően, a már említett lexingtoni tornával párhuzamosan, Prágában is WTA-viadalt rendeznek. Ott előreláthatólag Simona Halep, Eugienie Bouchard és Petra Martic is pályára lép. A hónap utolsó napján, augusztus 31-én pedig Serena Williamsszel a fedélzeten elrajtol a US Open.

via

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások