Salakblog - Patrick McEnroe szerint Andy Murray újra top 20-as játékos lehet, de a GS-győzelemre kevés esély van 
Patrick McEnroe szerint Andy Murray újra top 20-as játékos lehet
Fotó: Europress/AFP

Patrick McEnroe szerint Andy Murray újra top 20-as játékos lehet, de a GS-győzelemre kevés esély van 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/16 17:50
Patrick McEnroe és Greg Rusedski is úgy véli, hogy a háromszoros Grand Slam-bajnok Andy Murray visszatérhet a top 20-ba, újra tornákat nyerhet. De az biztos, hogy a skótnak nehéz dolga lesz, ha megint fel akarja venni a versenyt a Nagy Hármassal és a fiatalokkal a GS-tornákon. 

Egy interjú során a korábbi amerikai Davis-kupa kapitány elmondta, hogy jót tenne a tenisznek egy egészséges, versenyképes Andy Murray. Pat McEnroe azt is hozzátette, hogy a skótnak meggyűlhet a baja az élmezőnnyel, ha visszatér.

’’Közel kerülhet a legjobbakhoz, de nehéz lesz visszatérnie Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic szintjére, ahol korábban ő maga is volt. Alighanem újra felküzdheti magát a legjobb 15-20 játékos közé. A tavalyi antwerpeni tornagyőzelme jó jel volt. Ha visszatérne és versenyképes lenne, az nagyon jót tenne a tenisznek.’’

Az egykori US Open-döntős Greg Rusedski úgy gondolja, hogy Andy Murraynek minden esélye megvan arra, hogy ismét meccseket, versenyeket nyerjen, de a három nyert szettre menő, fizikailag rendkívül megterhelő, két hetes GS-tornákon a skótnak már sokkal nehezebb dolga lehet.

Andy MurrayFotó: Europress/AFP

’’A jó hír számára az, hogy volt ideje pihenni. Remélhetőleg a teste készen áll majd, de nehéz lesz hétről-hétre felvennie a versenyt Rafael Nadallal, Novak Djokoviccsal, Roger Federerrel, Stefanos Tsitsipasszal. Hogy nyerhet-e meccseket? Nyerhet-e ATP-tornát? Igen, bőven nyerhet. De a Grand-Slam-győzelemhez hét három nyert szettre menő meccset kellene megnyernie. Lehet, hogy el tud jutni majd a negyedik fordulókig, negyeddöntőkig, de a műtétjei után ez nagyon nehéz lenne. Azért persze remélem, hogy rám cáfol, ahogy azt már számos alkalommal megtette.’’

035_772271339376476255.jpgFotó: Europress/AFP

Szöveg: Szabó Krisztián
Ubitennis


Hozzászólások