Salakblog - Osaka: "Végre újra élvezem a teniszt"
Osaka: "Végre újra élvezem a teniszt"
Fotó: Twitter

Osaka: "Végre újra élvezem a teniszt"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/09 12:14

Naomi Osaka szerdán két sima szettben, 6:2, 6:3 arányban legyőzte az egyébként remek formában lévő Aliaksandra Sasnovich-ot, és ezzel életében először bejutott a Madrid Open negyeddöntőjébe. 

"Úgy gondolom, jól játszottam ma. Tudtam is, hogy szükségem lesz rá, eddig ugyanis már kétszer mérkőztünk, de mindkétszer kemény pályán. Azt viszont nem tudtam, mire számítsak ellene salakon, így aztán megpróbáltam végig annyira koncentrált maradni, amennyire csak tudtam."

A japán lány karrierje során még csak most játszik másodszor a madridi főtáblán, és Sasnovich ellen egyértelmű javulást mutatott az előző körös meccséhez képest, amikor igencsak meggyűlt a baja Sara Sorribes Tormóval. 

"Úgy érzem, hogy a helyemen vagyok, és végre újra élvezem a teniszt, ami jó hír, mert amikor ilyen mentalitással tudok fölmenni a pályára, általában elég jól teniszem."

Ez főleg annak fényében egy nagyon fontos mondat, hogy nemrégiben még arról számoltunk be, hogy Naomi komoly depresszióval küzdött az Ausztrál Opent követően, és, hogy szépen lassan, de végre kezd kikászálódni belőle.

Amikor Osaka legutóbb a fehérorosz lánnyal játszott, a tavalyi US Open harmadik fordulójában, akkor egy játékot sem engedélyezett neki. Mivel azonban salakon nem érzi még annyira otthon magát, ráadásul Stuttgartban hasfal-sérülés miatt vissza kellett lépnie, benne volt a pakliban, hogy a párharcuk esetleg új fordulatot vesz majd Madridban, ha összekerülnek egymással.

"A kemény pálya az otthonom, a salak viszont új a számomra, így megfordult a fejemben, hogy gondba kerülhetek ellene. Nem igazán tekintek magamra favoritként, inkább csak kiemeltként, így aztán nem igazán akartam kiesni az első fordulókban. Persze ettől még komoly célokat tűzök ki magam elé, de én már csak ilyen vagyok."

Ahhoz, hogy Naomi biztosan világelső legyen a jövő héten is, még egy meccset minimum nyernie kell a tornán. Egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ugyanis az idén ismét magára találó dubaji bajnoknővel, Belinda Benciccsel kell majd megküzdenie. A svájci lány ráadásul végtelenül simán verte a nyolcaddöntőben azt a Kateryna Kozlovát, aki korábban Karolina Pliskovát is búcsúztatta a tornán. 

"Valójában lehet, hogy nekem még előny is lesz, hogy salakon játszok majd Belindával. Ő általában felszálló ágban üti meg a labdát, és ez a lassabb borítás talán csökkenti majd az előnyét velem szemben."

Legutóbb Indian Wellsben játszottak egymással, akkor sima 6:3, 6:1 arányban Bencic győzött, ám Osaka talán pont akkortájt volt a legmélyebb gödörben.

via

Hozzászólások