Salakblog - Osaka: "Van még tartalék a játékomban, igenis lehet esélyem salakon is"
Osaka: "Van még tartalék a játékomban, igenis lehet esélyem salakon is"
Fotó: Europress/AFP

Osaka: "Van még tartalék a játékomban, igenis lehet esélyem salakon is"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/25 09:38
Naomi Osaka eddig még nem alkotott maradandót salakon. Stuttgartban indítja a szezonját ezen a borításon, és bár szeretne végre itt is bizonyítani, a legfőbb célja mégis az, hogy egészséges tudjon maradni egészen a Roland Garrosig.

A japán lány eddig kemény pályán tette le igazán a névjegyét. Tavaly, Indian Wellsben szerezte első tornagyőzelmét, rá fél évre Grand Slam-bajnok lett a US Openen, majd az idén behúzta az Ausztrál Opent is. Úgy érzi, van még tartalék a játékában, és képes lehet jó eredményekre salakon és füvön is.

"Nem vághatok neki azzal a szándékkal egy versenynek, hogy csak megússzam valahogy, ugyanakkor nem akarom hájpolni sem magam, hogy márpedig én megnyerem ezt a tornát. Már csak azért sem, mert van jó néhány igen komoly salakos is a mezőnyben, és én ugye nem tartozom közéjük."

"Minden más borításon több tapasztalatom van, mint salakon, ugyanis szinte bármikor, amikor itt játszom, megsérülök. Remélem, ez az idén nem így lesz, és végre egészségesen eljutok a Roland Garrosig úgy, hogy nem kell kihagynom egy tornát sem."

Karrierszinten 9-11 a mérlege a főtáblás salakos meccseit tekintve, ami nem túl acélos. Ugyanez az arány kemény pályán 73-45, míg füvön 10-7. A föntiekből következik, hogy alig-alig kell pontot védenie salakon, mindössze 200-at, szemben mondjuk Simona Haleppel, akinek 2900-at.

Osaka a gyenge salakos statisztikája ellenére bízik abban, hogy a játéka igenis hatékony lehet majd ezen a borításon is. Remek példákat láthat maga előtt, hisz Serena Williams, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Karolina Pliskova és Madison Keys mind-mind képesek voltak arra, hogy alkalmassá tegyék a teniszüket salakra is. Olyannyira, hogy Sharapovának például a Garros lett a legeredményesebb GS-tornája.

osaka2b.jpgFotó: Twitter

Úgy véli, minden csak tapasztalat kérdése.

"Persze, határozottan úgy érzem, hogy sok van még a játékomban. Nem csak egyféle borításon lehetek jó. A Garroson is általában olyanoktól kaptam ki, akik aztán messzire jutottak a tornán. Igenis lehet esélyem salakon, csak figyelnem kell, hogy jól válasszam meg az ütéseimet."

Sok kemény pályán felnőtt játékos számára a mozgás jelenti a legnagyobb nehézséget salakon, Osaka azonban azt mondja, neki azzal van a legtöbb baja, hogy képes legyen igazán tisztán ütni.

"Mivel másként pattannak a labdák, másként is kell odaállni hozzájuk. Azért is van nehéz dolgom, mert nem üthetek olyan laposan, ahogy szoktam, többet és másképp kell pörgetni, és ez egy kicsit zavaró a számomra. De rengeteget gyakoroltam, ami remélhetőleg az eredményekben is megmutatkozik majd."

"Őszintén szólva egyelőre csak az első körre koncentrálok, nincs ugyanis nincs túl jó mérlegem itt, Stuttgartban. Szeretném itt jól érezni magam, megtapasztalni milyenek a német rajongók. Egyelőre minden nagyon menő, elégedett vagyok."

osaka3.jpgFotó: Twitter

A japán lány jól is teszi, hogy egyelőre csak az első meccsére összpontosít, ugyanis az a Hsieh Su-Wei lesz majd az ellenfele, akivel eddig kétszer találkozott WTA-tornán, és mindkétszer meggyűlt vele a baja. Az Ausztrál Openen három szettben legyőzte őt, Miamiban azonban kikapott tőle. 

Halep visszalépésével Osaka bebiztosíthatja a világelsőségét, ha hozza az első fordulós meccsét. Ha azonban kikap, már nem a saját kezében lesz a sorsa. Petra Kvitova ugyanis letaszíthatja őt a trónról, ha megnyeri a stuttgarti tornát.

via

Hozzászólások