Salakblog - Osaka úgy érzi, készen áll a 2019-es szezon utolsó nagy próbatételére
Osaka úgy érzi, készen áll a 2019-es szezon utolsó nagy próbatételére
Fotó: Europress/AFP

Osaka úgy érzi, készen áll a 2019-es szezon utolsó nagy próbatételére

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/10 10:46
Bár Naomi Osaka előbb szülővárosában, Oszakában, majd Pekingben is tornát nyert, még korántsem tekinti befejezettnek a szezont. Feltett szándéka, hogy győzelmi sorozatát az év végi világbajnokságon, Sencsenben is folytatja. 

"Ez lesz az év utolsó nagy próbatétele, és őszintén szólva folytatni akarom ezt a szériát, amiben vagyok" - mondta Osaka. "Sencsenben is győzni akarok, ez az első számú célom. Ennek megfelelően keményen készülök is rá."

Naomi, aki mély és tartós hullámvölgyön ment keresztül a szezon során azt mondja, tudta, hogy többet kell adnia magából annak érdekében, hogy az ősz során visszataláljon korábbi önmagához. Mint elmondta, időnként az elvárások fullasztották, máskor pedig egyszerűen nem tudta kihozni magából azt, ami benne volt.

"Úgy éreztem, azt várják tőlem, hogy bárhol, ahol elindulok, minimum a döntőig meneteljek. És, hogy minden ennél rosszabb eredmény azt jelenti, hogy nem teljesítettem elég jól. Nincs bajom a vereséggel, ha tudom, hogy kiadtam magamból mindent." 

"Amikor lejátszottam az utolsó meccsem a US Openen, azt éreztem, hogy volt egy részem, ami visszafogta magát. Általában nehéz megnyitni magamban ezt a részt, és ez olyan valami, amit nem is igazán tudok irányítani. Ezért aztán rendkívül hullámzó a játékom."

A kétszeres Grand Slam-bajnok azt mondja, úgy érkezett az ázsiai tornákra, hogy volt egy tiszta és világos terv a fejében arról, hogy szeretne játszani és gondolkodni a mérkőzések során.

"Volt egy nagyon határozott elgondolásom arról, mit is akarok csinálni. Úgy gondolom, borzasztóan koncentrált voltam az elmúlt három hét során. Folyamatosan harcolnom, küzdenem kell, ez főleg ezen a tornán tudatosult bennem. Amikor Bianca (Andreescu) ellen játszottam, voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, hogy basszus, ennek annyi." 

"Aztán egyre csak azt mondogattam magamnak, hogy 'talán valami megváltozik majd, ha küzdesz minden egyes pontért, talán jönnek majd lehetőségek, melyeket megragadhatsz.' Úgy gondolom, mentálisan voltam más ebben a három hétben."

os3.jpg Fotó: Europress/AFP

Osaka két edzőt is elfogyasztott a szezon során, és noha nem tervez további közös munkát az édesapjával, Leonard Francois-val, azt elismeri, hogy nagy segítségére volt az elmúlt hetekben. 

"Apa tudja, hogy néha túlgondolom a dolgokat. Amikor játszom, néha szó szerint csak százalékokra, meg formulákra tudok gondolni. Ő pedig nagyon jól érzi ezeket, tudja, mikor kezdek el túl sokat agyalni. Amikor odajön és azt mondja, hogy bízik bennem, az valahogy segít lelazulni, és segít, hogy én is bízzak saját magamban."

Osaka most Tokióban van, és készül a sencseni világbajnokságra. Tíz zsinórban megnyert meccsel a zsákban megvan a kellő önbizalma, ugyanakkor persze az alázat sem hiányzik belőle.

"Tudom, hogy ki vagyok. Tudom, hogy mire vagyok képes, úgyhogy megpróbálok minden egyes nap egyre jobb és jobb lenni."

TennisNow

Hozzászólások