Salakblog - Osaka: "Ha az orvos nemet mond, én valószínűleg akkor is elindulok a US Openen"
Osaka: "Ha az orvos nemet mond, én valószínűleg akkor is elindulok a US Openen"
Fotó: Europress/AFP

Osaka: "Ha az orvos nemet mond, én valószínűleg akkor is elindulok a US Openen"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/17 11:39
"Szívás ez az egész, hisz nyilván nem akartam megsérülni ilyen kevéssel a US Open előtt. Úgyhogy most egy kicsit aggódom."

Ezt mondta Naomi Osaka, miután térdsérülést szenvedett a Cincinnatiben zajló torna negyeddöntőjében, és így kénytelen volt visszalépni a Sofia Kenin elleni mérkőzés döntő szettjének elején. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy bizonytalanná vált az indulása New Yorkban, ahol pedig címvédőként lépne pályára.

A kétszeres Grand Slam-bajnok japán elvesztette az első játszmát, aztán egy nagyon sima szettel egyenlített, azonban a döntő játszma második játékában ápolást kellett kérnie a bal térdére. Nem sokkal később fel is adta a mérkőzést.

Kenin tehát továbbjutott a legjobb négy közé, és elmondhatja magáról, hogy rövid időn belül másodszor is megverte az éppen aktuális világelsőt. Osaka pedig, szokásához híven meglehetősen nyíltan beszélt a sajtó képviselőinek a sérüléséről a mérkőzés után. 

"Az a helyzet, hogy a fájdalomküszöböm elég magas" - kezdte Osaka. "Ezért is van az, hogy néha olyankor is játszom, amikor már nyilvánvalóan nem kellene. Éppen ezért most tényleg nem tudom, mi lehet a lábammal."

"Kérdeztem a fiziót, hogy biztonságos-e játszanom, mert nagyon utálok meccset feladni. Ráadásul szerintem nagyon jó meccset játszottunk. Azt éreztem, hogy vele sem fair, hogy csak úgy visszalépek."

"Aztán ugye visszamentem a pályára, mert be akartam fejezni a szettet. De azt éreztem, hogy nem biztonságos folytatnom."

Nehéz lehetett Osaka számára, hogy meg kellett hozza ezt a döntést, hisz végre jól ment neki a játék, és egy nappal korábban szerzett egy fontos, önbizalomnövelő győzelmet Hsieh Su-Wei ellen. 

osaka4.jpg Fotó: Europress/AFP

"Szívás ez az egész, hisz nyilván nem akartam megsérülni ilyen kevéssel a US Open előtt. Úgyhogy most egy kicsit aggódom. Remekül játszott, úgyhogy agyalnom kellett rendesen meccs közben, hogy mit találjak ki ellene. A sérülés az szívás, de önmagában a vereség nem nagy ügy."

Osaka most már megpróbál a bő egy hét múlva kezdődő US Openre összpontosítani. Torontóban és Cincinnatiben is a legjobb nyolcig jutott, most azonban nem is az eredmények a legfontosabbak, hanem az, hogy egyáltalán legyen lehetősége megpróbálni címet védeni. A japán annak ellenére rendkívül eltökélt, hogy még nem tudni, pontosan milyen súlyos a térdsérülése. 

"Tavaly megnyertem a US Opent, az idén pedig megpróbálok legalább rajthoz állni. A győzelemre most nem is gondolok. Tudják, azt akarom, hogy egyáltalán legyen lehetőségem játszani."

"Igaz, nem sok esély van arra, hogy ne induljak el. Ha ugyanis az orvos végül azt mondja, hogy nem játszhatok, én valószínűleg akkor is fogok."

wtatennis.com

Hozzászólások