Salakblog - Osaka: "Ez a vereség valószínűleg a legjobb, ami történhetett velem"
Osaka: "Ez a vereség valószínűleg a legjobb, ami történhetett velem"
Fotó: Europress/AFP

Osaka: "Ez a vereség valószínűleg a legjobb, ami történhetett velem"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/02 09:31
"Ez a vereség valószínűleg a legjobb, ami történhetett velem."

Ezt Naomi Osaka nyilatkozta azt követően, hogy sima két szettben kikapott Katerina Siniakovától a Roland Garros harmadik fordulójában. A cseh lány ezzel megszakította a világelső 16 meccses GS-győzelmi sorozatát. Osaka a meccs utáni interjúban elmondta, óriási nyomás alatt versenyzett az elmúlt időszakban, hatalmas elvárásokat támasztott ugyanis vele szemben a közvélemény, ahogy persze ő is saját magával szemben.

"Furcsa, tudom, de tényleg úgy érzem, hogy ennél jobb nem történhetett volna. Egy kicsit túlagyaltam magamban ezt a nem naptári Grand Slamet. Persze mindig is szerettem volna ezt teljesíteni, de hát, ha olyan könnyű lenne, akkor már sokan megcsinálták volna. Most folytatnom kell a munkát, és remélhetőleg kerülök még olyan pozícióba, hogy esélyem legyen teljesíteni."

Bár a vereség sima volt, Osakának megvoltak a lehetőségei, csak nem tudott élni velük. A 77 percig tartó mérkőzésen hétből hét brék-labdát hagyott kihasználatlanul.

"Kétségtelen, ezen a tornán másképp éreztem magam, mint a többi GS-en. Általában élvezem a játékot, most azonban végig feszült voltam."

osaka.jpg Fotó: Europress/AFP

Naomi történelmi győzelemre készülhetett Párizsban. Soha nem fordult még elő ugyanis, hogy valaki az első két GS-győzelme után zsinórban megszerezze a harmadikat is. A japán lány fejfájással küszködött a verseny során, melyről azt mondta, hogy szerinte a stressz okozta, ugyanis nem érezte túl jól magát a bőrében, amiért életében először világelsőként kellett teniszeznie egy major-tornán. 

"Úgy értem, hogy volt rajtam egy jó adag teher, ami abból fakadt, hogy ez az egész még eléggé új nekem. Indultam már persze a Garroson, de nem ilyen helyzetben, nem ilyen körülmények között. Az elmúlt időszak nem épp a legboldogabb, amit valaha átéltem."

"Nem igazán tudtam kikapcsolni sem, amióta itt vagyok. Feszült voltam végig, még pihenni, aludni sem tudtam rendesen. És ez az egész így együtt kimerített. Valami ilyesmi lehet a háttérben."

via tennisnow.com

Hozzászólások