Salakblog - Osaka elmondta, miért vált meg edzőjétől, aki Grand Slam-győzelmekhez segítette
Osaka elmondta, miért vált meg edzőjétől, aki Grand Slam-győzelmekhez segítette
Fotó: Europress/AFP

Osaka elmondta, miért vált meg edzőjétől, aki Grand Slam-győzelmekhez segítette

Németh DánielNémeth Dániel
2019/02/17 19:10
Nagyjából egy héttel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy Naomi Osaka megvált edzőjétől, Sascha Bajintól, aki egyebek mellett két Grand Slam-győzelemhez és világelsőséghez segítette a japán teniszezőt. Hogy mi állt a szakítás hátterében, a szűkszavú közleményekből nem derült ki, de a dubaji tenisztorna előtt Osaka megosztott néhány részletet a döntés hátteréről.

"Mindenki azt gondolja, hogy pénzzel kapcsolatos vitáról volt szó, pedig nem" - szögezte le a világelső. "Ez volt az egyik legfájdalmasabb dolog, amit valaha is hallottam. Együtt utazom a teljes csapatommal, többet látom őket, mint a családomat. Sosem tennék velük ilyesmit. Azt hiszem, a fő ok az volt, hogy sosem helyezném a sikereket a boldogságom elé. Ez nálam az elsődleges dolog."

Két jel, amely arra utal, hogy Osaka és edzője viszonya már az AO alatt megromlott | Hosszabbítás

Egy éve ilyenkor Naomi Osakának még semmilyen tornagyőzelme sem volt, sem kicsi sem nagy, és az 50. hely környékén állt a WTA-rangsorban. Azóta behúzta Indian Wellst, győzött New Yorkban és Melbourne-ben, közel megtízszerezte ranglista-pontjainak a számát, és most toronymagas világelső.

Néhány napja írtunk azokról a jelekről, amelyek arra utalhattak, hogy Osaka és Bajin között nincs minden rendben. Osaka - akinek az interjú bevallottan nem tartozik az erősségei közé - a győztes Ausztrál Open-döntőt követően arról beszélt, hogy ritkán kommunikált edzőjével, a közösségi médiában pedig az alábbi módon mondott köszönetet: "Köszönöm Sasch, hogy ütögettél velem az elmúlt két hétben."

"Ez a folyamat már Ausztráliában érezhető volt. Azt hiszem, ezt azok az emberek is érezték, akik látták, hogyan kommunikáltunk egymással. Nem akartam, hogy rossz feltételek alapján váljunk szét. Ő az a személy, aki rá tudott venni, hogy nyitottabb legyek az emberek felé" - mondta Osaka, majd azt is hozzátette, nem fog rosszat mondani korábbi edzőjéről, mert hálával tartozik felé.

Később megerősítette, hogy a döntése végleges, nem fogja megváltoztatni azt. "Nagyon boldognak éreztem magam. Olyan emberekkel vagyok körbevéve, akik törődnek velem. Pozitív energiákat kapok tőlük. Hálás vagyok azoknak, akik most itt vannak velem. Azok az emberek, akik most a stábomban vannak, hajlandóak elvégezni azt a munkát, amit (Bajin) végzett eddig. Nem gondolom, hogy ez olyan nagy dolog."

via

Hozzászólások