Salakblog - Ők melegítettek be legjobban a Garrosra - Trófeaemelgetők
Ők melegítettek be legjobban a Garrosra - Trófeaemelgetők
Fotók: atp.com és wta.com

Ők melegítettek be legjobban a Garrosra - Trófeaemelgetők


2015/05/24 11:57

Dominic Thiem, Nizza

Jó ideje mondják, hogy az osztrák Dominic Thiem mekkora tehetség - most végre a pályán is bizonyította ezt, amikor is szombaton délután megnyerte a nizzai salakos tornát, a döntőben óriási csatában legyőzve a negyedik kiemelt Leonardo Mayert (6:7, 7:5, 7:6) - az osztrák ezzel pályafutása első ATP-tornagyőzelmét aratta. "Nagyon nagyon különleges érzés megnyerni életem első ATP-trófeáját, főleg így, hogy ilyen színvonalú meccset játszottam a döntőben. Leonardo nagyszerűen teniszezett, de én is harcoltam a végsőkig. Azt hiszem, ez volt életem eddig egyik legjobb meccse. Örökre emlékezni fogok életem első trófeájára, ezáltal pedig Nizzára" - mondta a finálé után a ranglista-42. Thiem, aki a negyedik első győztes lett 2015-ben Jiri Vesely, Estrella Burgos és Jack Sock után. Ezzel a sikerével Thiem lett a nyolcadik 1990 után született játékos, aki tornát nyert. Az osztrák egyébként Aljaz Bedene ellen kezd a Garroson, ahol akár a harmadik fordulóig is eljuthat.

thomaz_bellucci

Thomaz Bellucci, Genf

Brazil versenyző nyerte az idén életre hívott genfi salakos tornát, ahol a hazaiak Stan Wawrinka sikerét várták, ő azonban már a döntő előtt kiesett. Bellucci Joao Sousát (a portugált) verte a fináléban 7:6, 6:4-re, ezzel pályafutása negyedik trófeáját emelhette a magasba - legutóbb 2012-ben, Gstaadban győzött. "Nem volt egyszerű ma játszani, mert nagyon szeles volt az idő. Az döntött, hogy stabilabb, jobb voltam az alapvonalnál, mint Joao, ráadásul mentálisan egész héten erős voltam. Jók voltak számomra a körülmények itt Genfben, a labdák magasra pattantak, csak úgy, mint Sao Paulóban, ahol edzek. Nagyon boldog vagyok, hogy már a harmadik tornámat nyertem Svájcban, úgy tűnik, valamiért nagyon megy itt nekem. Sok időm nincs pihenni, mert holnap már a Garroson edzek, amihez sok önbizalmat gyűjtöttem itt" - mondta Bellucci, aki a párizsi első körben Marinko Matoseviccsel játszik, hogy aztán vélhetően Nishikorival mérkőzhessen. A brazil győzelmével a negyedik olyan játékos lett ebben az esztendőben, aki 100-on kívüli világranglistás helyezéssel tudott tornát nyerni.

samantha_stosur

Samantha Stosur, Strasbourg

Négy fiatal tehetség legyőzésével nyerte meg első 2015-ös tornáját Samantha Stosur. Az ausztrál, akinek az utóbbi időben nem nagyon ment a játék, a strasbourgi döntőben a hazai pályán szereplő, első döntőjét játszó Kristina Mladenovicot (Babos Timi párospartnerét) verte 3:6, 6:2, 6:3-ra, ezzel tavaly Oszaka óta az első trófeáját emelhette a magasba. Stosur szabadkártyásként indult el a francia tornán azok után, hogy utóbbi tíz tornáján csak egyszer tudott legalább két meccset nyerni - így utólag elmondhatjuk, hogy jó döntést hozott. "Jó tenisz volt, Kristina - főleg az első szettben - több, mint jól játszott. Nem volt sok lehetőségem, de a második játszmában azt a keveset, ami volt, meg tudtam ragadni. Kicsit máshogy kezdtem el teniszezni, igyekeztem a labdamenetek elején magamhoz ragadni a kezdeményezést, ezzel sikerült megnyernem a találkozót. A harmadik szettben a kulcsfontosságú pontokat én nyertem, nagyon örülök, hogy végre ilyen szoros meccset is tudtam nyerni. Az utolsó pillanatban jelentkeztem be a tornára, és a trófeával távozok - nagyon különleges dolog ez" - mondta Stosur, aki hetedik tornáját nyerte, és aki az igen veszélyes Madison Brengle ellen kezd Párizsban.

karin_knapp

Karin Knapp, Nürnberg

Karin Knapp nyerte a nürnbergi összolasz finálét, a döntőben Roberta Vincit legyőzve 7:6, 4:6, 6:1-re, ezzel a sikerrel második WTA-tornagyőzelmét begyűjtve. A ranglista-48. Knapp volt az esélytelenebb a döntő előtt (Vinci a döntő idején 42. volt a világranglistán), annak ellenére is, hogy a legutóbbi öt egymás elleni meccsükből hármat ő nyert. "Nagyon boldog vagyok ezzel a trófeával, mivel soha nem egyszerű Roberta ellen játszani. Ez is szoros meccs volt, de egyben jó önbizalom-növelő is a Garros előtt" - mondta szűkszavúan a győzelem után Knapp, aki ezzel pályafutása második tornáját nyerte (az elsőt tavaly ősszel Taskentben). A sorsolás (és Rafa Nadal keze) nem volt kegyes a két olaszhoz Párizsban, mivel mindketten kiemelttel kezdenek: Knapp Caroline Wozniackival, míg Vinci Alizé Cornet-val játszik az első fordulóban.

Hozzászólások