Salakblog - Odáig van Roger Federerért a Bayern München multifunkcionális német labdarúgója
Odáig van Roger Federerért a Bayern München multifunkcionális német labdarúgója

Odáig van Roger Federerért a Bayern München multifunkcionális német labdarúgója

Takács MártonTakács Márton
2020/05/08 14:03
Joshua Kimmich, a Bayern München német válogatott labdarúgója egy interjúban beszélt arról, hogy rajong Roger Federer és Rafael Nadal játékáért is. 

A Bayern München az elmúlt időszakban több videót is közzétett a Youtube-on, ahol a klub játékosaival készített interjúkat találunk. A csapat multifunkcionális tagja - aki jobbhátvédként és védekező középpályásként is világklasszis teljesítményre képes - ebben a beszélgetésben a teniszről is szót ejtett, elmesélte, hogy szabadidejében 2016 óta gyakran maga is kipróbálja magát ebben a sportágban is. Bevallotta, hogy nem igazán tanult meg már fiatalon teniszezni, de alkalmanként sokat játszik. Nagy tisztelettel viseltetik a tenisz iránt, és úgy véli, hogy bárki, aki ezt a sportágat választja, egy mentális szörny.

Miért Joshua Kimmich sokoldalúsága a Bayern egyik legnagyobb fegyvere? | Eurosport

A Bayern Münchennél a parádés és a gyászos eredmények váltották egymást a szezon elején. A klub edzőváltással igyekezett úrrá lenni a gondokon, és ez egyelőre működik, amihez az egyik kulcsjátékos kitűnő teljesítménye is kellett, és ezúttal nem Robert Lewandowskira gondolunk. A hónap elején kolosszális káosz uralkodott a Bayern Münchennél.

Az egyik módja annak, hogy Kimmich fejlessze gondolkodásmódját az, hogy rendszeresen teniszezik és nézi is a teniszt, különösképpen Roger Federert említve mint példaképét.

"2016 óta játszom, amikor csak tudok, a szabadidőmben teniszt a barátaimmal. Az a tapasztalatom, hogy bárki, aki versenyszerűen űzi ezt a sportágat, egy mentális szörny. Egyszerűen lenyűgöz a tenisz, különösen Roger Federer. Ő képviseli a teniszben az eleganciát, külön kategóriába tartozik, példaképként szolgál valamennyiünk számára. Ezen kívül igazi úriember, és egy sportszerű versenyző. Ezek miatt kedvelem őt annyira. Úgy lett elképesztően sikeres, hogy szinte így is mindenki kedveli őt. De rajta kívül Rafael Nadal is borzasztóan jó, nálam ez nem vagy-vagy kérdés, mindkettőjükért rajongok."

Nem Joshua Kimmich az egyetlen ember, aki ilyen módon beszélt Roger Federerről. A világ minden táján sokan úgy néznek Rogerre, ahogy ő, és pontosan azért tartják őt minden idők egyik legnagyobb sportolójának, és valószínűleg a legjobb teniszezőnek, amit a kiváló német focista mondott róla. 

Federer és Nadal újra együtt - ha nem is a teniszpályán, de legalább virtuálisan | Eurosport

Nem volt egyszerű, voltak technikai nehézségek, de a rajongók legnagyobb örömére Roger Federer végül megjelent Rafael Nadal élő Instagram-bejelentkezésében. Összejött tehát egy újabb Fedal, igaz, nem a teniszpályán, de legalább virtuálisan. Edzenek, a családjaikkal vannak, ügyes-bajos dolgaikat intézik, de egy kicsit talán unatkoznak is. No, és persze, letagadhatatlanul hiányoznak egymásnak.


via Essentially Sports

Hozzászólások