Salakblog - Novemberi zanza
Novemberi zanza

Novemberi zanza

Szántó PetraSzántó Petra
2012/11/20 20:48

Bár hivatalosan már véget ért a 2012-es tenisz szezon, valójában tényleg csak most inthetünk búcsút egy rövid időre kedvenceinknek, akik valószínűsíthetően már útban vannak valamilyen trópusi desztináció felé, és igazuk is van.

2036297348

Egy ferge - várd ki, meglepő cseh győzelmet hozó - teges Davis Kupa döntővel zárult az év Prágában, aki ott volt, sosem felejti. Jó öreg varázslónk, Radek Stepanek hathatós közreműködésével Berdychék ünnepelhettek az őrjöngő csehek előtt, legyőzve a Nadal nélkül felálló, de attól még rendkívül erős spanyolokat, akik az élete legjobb évét produkáló Ferrerrel és a világbajnok Granollers-Lopez kettőssel és Alex Corretja kapitánnyal próbáltak meg mindent.

579227_10151196723621026_84321266_n

 

Apropó Nadal, Rafa újra edzésbe állt! A Wimbledon óta térdsérülését ápolgató korábbi világelső szülővárosában, Manacorban kezdett újra edzeni keménypályán, méghozzá fiziósa valamint edzője, Toni Nadal felügyelete alatt. Ha miden igaz, Rafát újra láthatjuk jövő év elején Ausztráliában.

james-blake-2-300

Tovább folytatódott az amerikai teniszezők körében az esküvői láz: ezúttal James Blake adta be a derekát, és mondta ki a boldogító igent 5 hónapos kislánya édesanyjának, Emily Snidernek Kaliforniában. A menyegzőn természetesen ott volt Andy Roddick, John Isner, Mardy Fish és Robby Ginepri, valamint az ifjú pár kislánya, Riley Elizabeth. (A Riley név egyébként James Blake középső neve is, magyarán második keresztneve.)

5430976

Nyilvánosságra hozta 2013-as versenyprogramját Roger Federer, mely az idei kissé húzós menetrend után meglehetősen lazára sikerült, de hát ne is várjunk el semmiféle megszakadást egy 32 éves legendától. Roger némi meglepetésre kihagyja Miamit, ezúttal sem lesz ott Monte Carlóban, és általános megdöbbenésre jövőre Bázel sem szerepel programjában. Meglehetősen takarékos üzemmódra enged ez a program következtetni, ami nem is csoda. Érdekesség, hogy Federer most először hagyja ki Miamit és Bázelt is, utóbbi ráadásul nem csak hazai tornája, de a St. Jakobshalle felújítása miatt jövőre már a Roger Federer Arénában kellene játszania.

Egy jó hír azonban talán olvasható a kurta program sorai között: ha 2013 lenne az utolsó éve, csak nem hagyná ki Bázelt. Nem?

001

Blogapu legnagyobb bánatára visszavonult a profi tenisztől Gisela Dulko. A 27 éves argentin teniszező négy egyéni és 17 páros tornagyőzelemmel fejezi be pályafutását, melynek végén Flavia Pennettával halmozták a sikereket - 2010-ben az év párosa voltak, világbajnokságot nyertek és Grand Slam tornát, továbbá világelsők lettek.

Dulko hivatalos honlapján közzétett közleményében azt írta, hogy már nincs meg a motivációja és nem akarja meghozni azokat az áldozatokat, melyek egy WTA játékosnál elengedhetetlenek.

Dulko tavaly ment hozzá Fernando Gagóhoz, aki a Valencia játékosa.

a

És végül egy kis Halloween: a tenisz álompárja, Steffi Graf és Andre Agassi idén is lelkesen hódoltak az október végi beöltözős amerikai ünnepnek, és újabb remek jelmezekkel rukkoltak elő, ezúttal két nagy popikon előtt tisztelegve.  Andre ezúttal a Guns N'Roses gitárosát, Slasht személyesítette meg, míg Steffi az izlandi énekesnő, Björk hírhedt Oscar-díjátadós hattyújelenetét választotta jelmeznek.

A6l94TxCUAAWs7N

Persze egy kis mókáért Andy Roddick és becses neje, Brooklyn Decker sem mentek a szomszédba, ők John és Lorena Bobbitként jelentek meg egy Halloween bulin, az általuk megszemélyesített kedves párról, valamint Lorena elhíresült konfliktuskezelési technikájáról itt olvashattok. :)

 

Hozzászólások