Salakblog - Djokovic komoly sebet kapott a US Openen, kínosan vigyáz majd, hová üti el a labdákat
Djokovic komoly sebet kapott a US Openen, kínosan vigyáz majd, hová üti el a labdákat
Fotó: Europress/AFP

Djokovic komoly sebet kapott a US Openen, kínosan vigyáz majd, hová üti el a labdákat

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/27 15:30
Novak Djokovic azt mondta, nem fogja hagyni, hogy a US Openről történt kizárása befolyásolja, hogyan kezeli az érzelmeit a pályán. Mint ismeretes, a világelsőt azt követően léptették le, hogy egy dühből elütött labdával véletlenül torkon lőtte az egyik vonalbírót. 

Úgy tűnik, Djokovic nem jött különösebben zavarba a kizárásától, hisz azóta már behúzta a római tornát, amivel megszerezte a rekordot jelentő 36. ezres trófeáját. Az indulatai többször utat törtek maguknak a pályán, a negyeddöntőben például ütőt tört, az elődöntőben pedig heves vitába keveredett a mérkőzésvezetővel. Ezek azonban nem voltak hatással, vagy ha úgy tetszik, inkább pozitív hatással voltak a játékára, hisz a győzelmet végül mégiscsak neki sikerült megszereznie.

Bár a világelső azt mondja, sebet ejtett rajta a New York-i incidens, és, hogy a jövőben óvatosabb lesz, nem akarja visszafogni magát az érzelmei kimutatása terén.

"Természetesen sokkolt, ami történt, ahogy az emberek többségét is. De ilyen a sport, ilyesmi sajnos előfordul" - mondta Djokovic. "Nem hiszem azonban, hogy ennek különösebben negatív hatása lesz arra nézve, ahogy érzem magam a pályán. Meg lehet nézni, megnyertem a római tornát egy héttel azután, ami a US Openen történt. Nem volt bennem semmiféle érzelmi zavarodottság, nem éreztem semmiféle nehézséget a játékomat illetően, vagy azzal kapcsolatban, hogy bármilyen módon kimutassam az érzelmeimet."

Djokovic azt is hozzátette, nem fogja egyhamar elfelejteni a New York-i esetet, ami valószínűleg hatással lesz a viselkedésére is.

"Nyilvánvalóan extra módon figyelni fogok arra, hová ütöm a labdát a pályán. Ha valami, ez biztosan hosszú ideig ott marad majd a fejemben az incidens után. Semmiképp sem akarom ugyanezt a hibát még egyszer elkövetni."

Megállítja-e Nadal Djokovicot, vagy Djokovic állítja meg Nadalt? | Eurosport

Salakblog - Megállítja-e Nadal Djokovicot, vagy Djokovic állítja meg Nadalt?

A világelső, aki köztudomásúlag lelkes híve a holisztikus gondolkodásnak és a meditációnak úgy véli, egy hosszú belső folyamat eredményeként fogja tudni helyére tenni magában a történteket. 

"Próbálok olyan kevés negatív reakciót mutatni a pályán, amennyit csak tudok. Persze kizárni őket nem tudom. Ha mégis megtörténnek, nem fogom ostorozni magam miattuk. Megpróbálom elfogadni őket, igyekszek megbocsátani magamnak és gyorsan továbblépni. A lehető legjobb játékos akarok lenni, aki csak lehetek, a lehető legjobb ember a pályán, és persze teniszmeccseket akarok nyerni. Ebbe belefér, hogy pozitív és néha kevésbé pozitív érzelmeket is kimutassak mérkőzése közben."

Djokovic kifejezetten kedvező sorsolást kapott a Garroson. Kényelmes első hét elé nézhet, ráadásul Dominic Thiem nem az ő, hanem Rafael Nadal ágára került. 

smh

Hozzászólások