Salakblog - Djokovic brit állampolgár lehetett volna, de a család végül hű maradt Szerbiához
Djokovic brit állampolgár lehetett volna, de a család végül hű maradt Szerbiához
Fotó: Europress/AFP

Djokovic brit állampolgár lehetett volna, de a család végül hű maradt Szerbiához

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/18 18:44
Tudjuk jól, hogy Novak Djokovic, mennyire büszke szerb származására. A minap arról beszélt egy interjúban, hogy a család nem hagyta cserben a hazáját, amikor erre lehetősége lett volna. Pedig az életüket jelentősen megkönnyíthették volna.

A világelső egy rendkívül érdekes történetet osztott meg a minap egy vele készült interjúban arról, hogy pályafutása elején lehetősége lett volna lecserélni a szerb állampolgárságát britre. Ez az egész család számára egy sokkal könnyebb életet biztosított volna, végül azonban úgy döntöttek, nem hagyják el Szerbiát.

"Juniorként, az U12-es és U14-.es korosztályban elég jól ment a játék a különböző nemzetközi tornákon" - mesélte Djokovic. "Nem meglepő tehát, hogy több teniszügynök is felfigyelt rám. Amikor 14 voltam, kaptunk egy ajánlatot arra vonatkozóan, hogy a szerb állampolgárságunkat britre váltsuk."

"Ez egy rendkívül kecsegtető ajánlat volt, ami megoldotta volna az összes problémánkat, végül azonban nem mentünk bele. Pedig meg lett volna mindenünk, a szüleim kaptak volna munkát, egy házat is a rendelkezésünkre bocsátottak volna."

"Nem mondom biztosra, hogy rossz döntés lett volna, ha költözünk, ki tudja? Bár engem is bevontak a beszélgetésekbe, a végső döntést természetesen a szüleim hozták meg. Én személy szerint nem akartam menni. Nem akartam úgy Angliába költözni, hogy ott ugye nem ismertem senkit. Ott akartam maradni, ahol a barátaim voltak, ahol az egész életem volt, ahol az én nyelvemet beszélték. Ahol a hazám volt. Nem éreztem azt, hogy boldog tudnék lenni Angliában."

"Az ember nem adhatja el a lelkét, nem adhatja el azt, aki. Ami engem illet, én biztos nem tudtam volna ott élni" - magyarázta Djokovic édesanyja, Dijana, amikor a döntés hátteréről kérdezték. "A gyerekek jobb iskolákba járhattak volna és jobb körülmények között edzhettek volna."  

"A váltástól azonban senki sem lett volna boldog. Novak soha nem tudott volna úgy Angliáért, Nagy-Britanniáért játszani, ahogy Szerbiáért tud. Teljes szívével."

tennistonic

Hozzászólások