Salakblog - Kyrgios szerint Djokovic megbukott vezetőként: nem mutatott jó példát, hiányzott belőle az alázat
Kyrgios szerint Djokovic megbukott vezetőként: nem mutatott jó példát, hiányzott belőle az alázat
Fotó: Europress/AFP

Kyrgios szerint Djokovic megbukott vezetőként: nem mutatott jó példát, hiányzott belőle az alázat

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/08/27 11:17
Nick Kyrgios az elmúlt években még sorra kapta a büntetéseket a sportszerűtlen viselkedése miatt, az utóbbi időben azonban egyre inkább a sportág lelkiismereteként nyilvánul meg. Úgy tűnik, nehezen emészti, hogy Novak Djokovic nem vállalja a felelősséget a balul elsült Adria Touron történtekért, és ennek ismét hangot is adott.

Kyrgios együtt érző, felelős viselkedése először az év eleji ausztráliai erdőtüzek kapcsán nyilvánult meg. Emlékezhetünk, hogy az ATP-kupa idején ő volt az első, aki felajánlotta segítségét a tűzvész károsultjainak, persze aztán akadtak követői is bőven. 

Ezek után láthattuk azt is, amikor Kobe Bryant tragikus halálát követően Kobe mezében, zokogva jött ki a Rafael Nadal elleni mérkőzésére a Rod Laver Arenába. 

Aztán a járvány utáni első újraindulási kísérlet, az Adria Tour kapcsán többször is eléggé határozottan mondta el a véleményét. Már a versenysorozat ötletét is felelőtlen vállalkozásnak gondolta, a pozitív esetek után pedig még élesebben bírálta a szervezőket, köztük Djokovicot, valamint a torna többi résztvevőjét is.

Kyrgios könnyeivel küzdve köszönte meg, hogy a sportvilág összefogott az erdőtüzek károsultjaiért | Eurosport

Nick Kyrgios erősen küzdött, hogy ne ragadják magával teljesen az érzelmei, miután 6:4, 7:6 arányban legyőzte Jan-Lennard Struffot az ATP-kupa pénteki játéknapján. Természetesen nem a meccs érintette meg ennyire, sokkal inkább az erdőtüzek, melyek iszonyatos pusztítást végeznek hazájában, Ausztráliában.

Kyrgios ismét megszólalt, ezúttal egy olyan Twitter-bejegyzéssel kapcsolatban, mely fölvetette, hogy a világelső akár veretlenül is befejezheti a szezont.

"Bármi lehetséges" - reagált Djokovic a győzelmi sorozatát firtató kérdésre. "Semmit nem zárok ki, ugyanis nem tudhatjuk, hogy alakul majd a szezon hátralévő része a US Open után. De ez még messze van. Nem célom a veretlenség megtartása, de persze nem bánnám, ha sikerülne."

A világeső válaszát Ben Rothenberg, a The New York Times munkatársa osztotta meg, amire Kyrgios azonnal reagált.

"Hatalmas teniszező, ez vitathatatlan" - írta Kyrgios. "Lehet, hogy veretlen is marad 2020-ban. Sajnos azonban, amikor vezetőként példát kellett volna mutatnia és alázatot tanúsítania, kudarcot vallott. A legtöbben azt mondanák, hogy ebben megbukott."

Djokovic korábban annyit mondott az Adria Tourról, hogy sajnálja a történteket, de szerinte boszorkányüldözés folyik ellene. Úgy gondolja ugyanis, hogy ő egy személyben nem tehető felelőssé az általa szervezett sorozatban történt fertőzésekért. 


Az Eurosport kiáll a faji megkülönböztetés és a társadalmi igazságtalanság ellen. Szolidaritásunkat fejezzük ki  a tenisz közösséggel és tenisz programjainkat minden platformunkon szüneteltetjük.  A közvetítést augusztus 28-án folytatjuk.
Hozzászólások