Salakblog - Elég a zombivá tompított Djokovicból, vissza kell hoznia az érzelmeket a pályára!
Elég a zombivá tompított Djokovicból, vissza kell hoznia az érzelmeket a pályára!
Fotó: Europress/AFP

Elég a zombivá tompított Djokovicból, vissza kell hoznia az érzelmeket a pályára!

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/24 10:31
Mint ismeretes, Novak Djokovic nem tudta tovább gyarapítani Grand Slam-győzelmei számát az idei US Openen, mivel a negyedik fordulós mérkőzésének első játszmájában leléptették. A világelső, nem szándékosan ugyan, de egy játékon kívüli labdával torkon lőtte az egyik vonalbírót.

A kétszeres Roland Garros-bajnok Jim Courier a Tennis Channel egyik adásában beszélt arról, hogy szerinte Djokovicot nem kellene rosszfiúnak bélyegezni a történtek miatt, hisz véletlen balesetről volt szó. A szerbnek esze ágában sem volt bántani a vonalbírót, sem senki mást. 

"Szerintem itt a szándék a kulcskérdés" - mondta Courier. "Djokovicnak nem állt szándékában sérülést okozni. Az történt, hogy az elütött labda balszerencsésen épp a vonalbíró torkát találta el. Véletlen baleset volt."

Az incidenst követően John McEnroe fogalmazott úgy, hogy karrierje hátralévő részében Djokovic lesz a rosszfiú. Courier nem osztja ezt a véleményt, noha ő is úgy látja, hogy azért hatással lesz a közvélemény róla alkotott képére. 

Djokovic bocsánatot kért, McEnroe szerint ő lett a rossz fiú | Eurosport

A világelső Novak Djokovic bűnbánóan nyilatkozott, miután eltalálta az egyik vonalbírót és emiatt vasárnap kizárták nyolcaddöntős mérkőzéséről, így véget ért számára az amerikai nyílt teniszbajnokság. A favorit szerb a spanyol Pablo Carreno Busta ellen riválisa 6:5-ös vezetésénél dühösen elütötte a labdát, amely torkon találta az egyik vonalbírót. "Szomorúnak és üresnek érzem magam.

"Bocsánatot kért a történtek miatt. Nem gondolom, hogy ez a baleset akkora árnyékot fog rá vetni, hogy egycsapásra jófiúból rosszfiúvá válik az emberek szemében."

Courier azt is hangsúlyozta, hogy az eset valószínűleg Djokovic 18. Grand Slamébe került, tekintve, hogy ő volt a torna első számú esélyese. A világelső a múlt héten Rómában játszott, és a hétfői döntőben Diego Schawartzman legyőzésével megszerezte a rekordot jelenti 36. ezres trófeáját. Az amerikai szerint a 2020-as US Open eseményei még egy darabig kísérteni fogják Djokovicot.

"Mivel a leléptetés egy major-tornán történt, az incidens terhét egy darabig cipelni fogja magával. Sokkal tovább, mintha a dolog mondjuk Monte-Carlóban történt volna."

Bár mérkőzésen még nem kapott ki az idén, Djokovic körül sok minden történt az elmúlt hónapokban, melyek elvonhatták a figyelmét és hatással lehettek az idegrendszerére. Támadások az Adria Tour miatt, az áltudományos állításai kapcsán, legújabban pedig az általa létrehozott új érdekvédelmi szervezettel kapcsolatban. 

Djokovic legyőzte Schwartzmant, és történelmet írt Rómában | Eurosport

Az argentin nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, de végül a szerbé lett a trófea.

A leléptetés és a fönt említett ügyek is szerepet játszhattak abban, hogy meglehetősen irritált volt Rómában. Ütőt tört és heves vitába is keveredett az egyik székbíróval. Courier ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte Djokovicnak arra volna szüksége, hogy visszahozza a teniszébe az agressziót, visszaengedje az érzelmeit a pályára. 

"Az elmúlt években sokszor láttuk, hogy Novak zombiként próbál viselkedni a pályán, megpróbálja letompítani az érzelmeit. De ez nem ő, ez nincs ott a génjeiben. Szerintem hevesebbnek, szenvedélyesebbnek kellene lennie meccs közben, ugyanis ilyenkor játssza a legjobb teniszét. Ez az igazi Djokovic. Ilyen volt Rómában, és ez kifizetődött neki."

Forbes

Hozzászólások