Salakblog - Djokovic kutyasétáltatás közben adott leckét fiatal teniszpalántáknak Belgrád utcáin
Djokovic kutyasétáltatás közben adott leckét fiatal teniszpalántáknak Belgrád utcáin
Fotó: Europress/AFP

Djokovic kutyasétáltatás közben adott leckét fiatal teniszpalántáknak Belgrád utcáin

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/18 12:05
Miután meglepően sima, és számára valószínűleg nehezen emészthető vereséget szenvedett Rafael Nadaltól a Roland Garros döntőjében, Novak Djokovic úgy tűnik, üres óráiban igyekszik pozitív hatással lenni a fiatalokra. Nemrég hazatért Szerbiába, ahol segítőkész hozzáállásával valószínűleg újabb rajongókat szerzett magának.

A világelsőt nemrégiben látták, amint belgrádi otthona környékén teniszleckéket adott néhány kis teniszpalántának. Azt gondolhatnánk, hogy ez valamiféle szponzorációs tevékenység volt Djokovic részéről, vagy épp edzés közben rohamozták meg őt a kis srácok. Valójában azonban a világelső kutyasétáltatás közben állt meg és látta el néhány hasznos fortéllyal a fiatalokat.

Az egyik kis srác kezében teniszütő volt, Djokovic oda is ment hozzá és kezet rázott vele. Ezt követően a világelső visszament az alapokhoz, és megmutatta az ideális ütőfogást a kis rajongójának. 

Ő ezután árnyéktenyereseket ütögetett, miközben Djokovic a lábmunkájával kapcsolatban is ellátta őt tanácsokkal. A világelső figyelt, és időnként pár tippet még megeresztett a srác számára. Jó néhányan körbeállták és figyelték őket, akinek szintén hasznára válhatott a rögtönzött teniszóra minden idők egyik legjobbjától. 

A karantén idején egyébként Djokovic ötéves fia, Stefan is pályára lépett és ütögetett is. Ezt megelőzően pedig, még a járvány előtt rendezett dubaji torna után Djokovic beszélt is Stefan tenisz iránti érdeklődéséről. 

"Szokott teniszezni és szereti is nagyon" - mondta Djokovic. "De én nem erőltetem. Természetesen, spontán történik az egész."

Amikor arról kérdezték, ki fia kedvenc teniszezője, Djokovic azt mondta, még nem kérdezte őt erről. Azt azonban tudja, hogy szereti Nadal, Federer, Tsitsipas, Thiem és Zverev játékát. 

A Garros-vereséget követően Djokovic elment a Visokóban található 'energiapiramisokhoz'. Igyekezett erőt gyűjteni és regenerálódni a szezon még hátralévő versenyei előtt. 

részben Essentially Sports

Hozzászólások