Salakblog - Djokovic indulni akar a US Openen, de van egy feltétele
Djokovic indulni akar a US Openen, de van egy feltétele
Fotó: Europress/AFP

Djokovic indulni akar a US Openen, de van egy feltétele

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/17 19:13
A teniszezők többsége a járványhelyzet miatt azon morfondírozik, hogy részt vegyen-e az augusztus 31-én kezdődő US Openen. Így van ezzel a világelső Novak Djokovic is, aki a Marca című spanyol lap értesülései szerint kész arra, hogy elutazzon New Yorkba, ám van egy feltétele.

Mivel az amerikai nyílt teniszbajnokság egy újabb lehetőség arra, hogy gyarapítsa Grand Slam-gyűjteményét, Djokovic természetesen szeretne rajthoz állni a tornán. Van azonban egy aggálya, ahogy nyilván sok más játékosnak is. Jelen állás szerint ugyanis, miután New Yorkból átjönnek Európába, két hétre karanténba kellene vonulniuk. Ez pedig azt jelentené, hogy nem vehetnének részt a Roland Garrost megelőző két salakos tornán, Madridban és Rómában. Nolénak egyébként a teljes salakszezon, tehát mindhárom torna szerepel a naptárában. 

Ha az ATP megoldja ezt a problémát, és a játékosoknak nem kell kell karanténba vonulniuk, akkor Djokovic ott lesz a US Openen. 

A kemény borítás fekszik neki, érthető, hogy nem szívesen hagyná ki a tornát. Ne feledjük például, hogy mielőtt felfüggesztették a szezont, a világelső még veretlen volt az idén kemény pályán. Összesen 18 mérkőzést játszott, és nem talált legyőzőre.

Egyre bizonytalanabb Rafael Nadal részvétele a US Openen | Eurosport

Rafael Nadal megerősítette, hogy elindul a szeptemberre halasztott Madrid Mastersen, amivel tovább csökken az esélye, hogy megpróbálja megvédeni címét a US Openen. Az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét szeptember 13-án rendezik, ami egybeesik a madridi verseny első napjával.

Djokovic úgy tűnik, bízik a pozitív döntésben, ugyanis az Adria Tour előtt kemény pályán edzett Marbellán. A saját szervezésű torna előtt egy kicsit nyilván készült salakon is, azóta azonban ismét gyors kemény pályán edz. Ráadásul egy olyan borításon, mely meglehetősen hasonló ahhoz, amilyen a US Openen is várhat majd rá. 

Jó néhány játékos aggodalmát fejezte ki a New Yorkba utazást illetően. Nick Kyrgios önző döntésnek nevezte, hogy az amerikaiak úgy döntöttek, a jelen körülmények között is megrendezik a tornát. Rafael Nadal egyelőre halogatja a döntést. Mivel címvédő, érthető módon nehezen mond le az indulásról, más szempontból azonban sokkal komfortosabb volna számára csak a salakszezonra készülni.

részben Marca

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások