Salakblog - Megvan, miért gyógyult ki Djokovic olyan hamar a koronavírusból
Megvan, miért gyógyult ki Djokovic olyan hamar a koronavírusból
Fotó: Europress/AFP

Megvan, miért gyógyult ki Djokovic olyan hamar a koronavírusból

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/15 12:19
Mintha csak olajat akart volna önteni a tűzre, Novak Djokovic, miután pozitív koronavírus-tesztet produkált, meglátogatott egy meglehetősen ellentmondásos gurut Bosznia-Hercegovinában, adta hírül a hln.be nevű oldal. Semir Osmanagic megmutatta a világelsőnek a visokói 'piramisokat', melyek, az ő állítása szerint legalábbis pozitívan hatnak a COVID-19-re.

A bosnyák amatőr régész, üzletember szerint ennek a komplexumnak különleges ereje van. Osmanagic azt állítja, hogy ez a képződmény a Föld legnagyobb ember által alkotott piramiscsoportja, azonban neves geológusok azóta ezt az elméletet megcáfolták. Tanulmányukban azt írták, hogy ez egy emberi beavatkozás nélkül létrejött természeti képződmény. A gurut azonban mindez nem zavarja, és ember által létrehozott piramisegyüttesként hirdeti a környező dombokat a turistáknak. 

Ráadásul Osmanagic egy bosnyák tévében folytatott beszélgetés során ennél még tovább is ment. Azt fejtegette, hogy ezeknek a 'piramisoknak' gyógyító hatása van, de nem csak úgy általában, hanem kifejezetten a koronavírusra nézve is. Elmondta, hogy a COVID-19 legnagyobb ellenségei a negatív ionok, melyek kifejezetten magas koncentrációban találhatóak a 'piramisokban'. A hln.be oldalán megjelent videóban Osmanagic megmutatja Djokovicnak ezt az ún. ionmérőt is.

A guru azt mondja, egyáltalán nem fél a koronavírustól, mivel kifejezetten erős az immunrendszere annak köszönhetően, hogy rengeteg időt tölt a környező erdőkben. 

Ez a hipotézis tudományosan pont olyan kevéssé bizonyított, mint annak a gyógyító víznek az elmélete, melyet a világelső egy másik guruval vitatott meg nemrégiben. Ebben a beszélgetésben Djokovic egyebek mellett arról is értekezett, hogy a szennyezett vizet az ima, a pozitív gondolatok erejével gyógyító vízzé lehet alakítani. 

"A tudósok bebizonyították, hogy a vízmolekulák reagálnak az érzelmeinkre, reagálnak arra, amit mondunk" - mondta Djokovic.

Novak Djokovic, Semir Osmanagic (kalapban)Novak Djokovic, Semir Osmanagic (kalapban)Fotó: hln.be

A világelső a szülei és egy testőr társaságában látogatott el Visokóba. Érdekesség, hogy ez alkalommal, amikor fényképet kértek tőle, úgy döntött, föltesz egy maszkot. Néhány héttel ezelőtt az Adria Touron még sem a maszkviselésnek, sem egyéb biztonsági intézkedéseknek nem látta szükségét. 

A versenyt követően ő, a felesége, néhány edző és számos játékostársa is megfertőződött koronavírussal. Egyesek kiálltak mellette, mások kritizálták őt a torna lebonyolítása miatt, ő maga azonban csak boszorkányüldözésnek nevezte a bírálatáradatot. 

hln.be

Hozzászólások