Salakblog - Novak Djokovic: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jár a fejemben Federer rekordja"
Novak Djokovic: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jár a fejemben Federer rekordja"
Fotó: Europress/AFP

Novak Djokovic: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jár a fejemben Federer rekordja"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/30 11:26

Novak Djokovic elismerte, hazudna, ha azt mondaná, Roger Federer Grand Slam-rekordjának megdöntése nincs ott a fejében. Hozzátette, óriási kihívásnak érzi, hogy megpróbáljon eljutni odáig, főleg annak fényében, hogy dörömböl az ajtón egy rendkívül tehetséges fiatal generáció. 

A világelső méltóképpen kezdte a 2019-es szezont. Kevin Anderson 4:6, 7:5, 7:5 arányú legyőzésével megnyerte ugyanis az Abu-Dzabiban rendezett szezon eleji hagyományos bemutatótornát. 

Djokovic 2018-ban két Grand Slam-címet is szerzett, melyekkel 14-re növelte major-trófeái számát. Ez azt jelenti, hogy Rafael Nadaltól három, Roger Federertől pedig hat győzelemmel van lemaradva. Viszont kétségtelenül nála van a lélektani előny, az idén ő az, akit meg kell próbálni legyőzni a többieknek. 

Amikor arról kérdezték, van-e a fejében egy konkrét szám, hogy vajon meddig jut majd el pályafutása végére, Djokovic a következőket válaszolta:

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarom túlszárnyalni a jelenlegi Grand Slam-rekordot. Egyértelműen ez a vágyam, ez a célom."

"Pályafutásom hátralévő részében ezeken a versenyeken akarok majd a legjobb lenni. De természetesen a világelsőségért is harcolni szeretnék."

Djokovic az elmúlt fél évben mindössze háromszor kapott ki, ám mindhárom vereségét 22 éves, vagy még annál is fiatalabb ellenféltől szenvedte el. Stefanos Tsitsipas Torontóban, Karen Khachanov Párizsban, míg Alexander Zverev a londoni ATP-vb-n győzte őt le.

A világelső szerint az élmezőny összetétele átalakulóban van, ami megnehezíti majd a számára, hogy a csúcson tudjon maradni. 

"Nadal és Federer még mindig nagyon erős. Murray és Wawrinka visszatérnek, és az új nemzedék is itt van már a küszöbön, Zverev vezetésével. A férfi tenisz most teljesen rendben van, nem is lehetne jobb. Kemény verseny van, komoly sportemberek vannak, és jó látni az új arcokat is."

"Számomra óriási kihívást jelent, és egy nagy kérdés, hogy képes leszek-e ezen a szinten teniszezni. Ez ugyanis rendkívüli igénybevétel, főleg egy családos ember számára. De szeretem a kihívásokat, hisz azokból tanulunk, azok által fejlődünk. Szóval bármi is jön, örömmel fogadom majd, de azért dolgozom, hogy a legjobb legyek."

Djokovic a jövő héten Dohában versenyzik majd, ahol a bosnyák Damir Dzumhur ellen kezd. 

via
Hozzászólások