Salakblog - Nishikori újra százszázalékos, tornagyőzelemre készül Rotterdamban
Nishikori újra százszázalékos, tornagyőzelemre készül Rotterdamban
Fotó: Europress/AFP

Nishikori újra százszázalékos, tornagyőzelemre készül Rotterdamban

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/11 15:34

Nishikori Kei újra százszázalékos. Meggyógyult tehát a jobb térd, mely az Ausztrál Openen kényszerítette őt visszalépésre a Novak Djokovic elleni mérkőzésen.

A 29 éves japán a héten Rotterdamban versenyez első kiemeltként, és arra készül, hogy megszerezze idei második tornagyőzelmét azok után, hogy a szezonnyitó brisbane-i versenyen már magasba emelhette a trófeát. 

Nishikori számára sajnos nem ismeretlenek a sérülések. Idén azonban jó erőben, remek formában és egészségesen érkezett az év első Grand Slam-tornájára, úgy tűnt tehát, hogy minden rendben. Az első néhány fordulóban azonban szórta az ötszetteseket, lejátszott hármat is, mire eljutott a Djokovic elleni negyeddöntőig. Ott aztán már megadta magát a teste és 4:6, 1:4-nél föladta a meccset.

"Újra jól érzem magam. Egy bő hetet vett igénybe, mire teljesen rendbe jöttem. Fizikálisan százszázalékos vagyok, zavartalanul edzettem Floridában."

"Érdekes kihívás lesz ez a hét. Ez egy kemény torna, kemény ellenfelekkel, úgyhogy nagyon nem lesz egyszerű. Szeretek nagyon fedett pályán játszani, ezért választottam ezt a versenyt."

nishi2.jpg Fotó: Europress/AFP

Mi tagadás, valóban komoly teszt elé néz a japán a héten. Rögtön az első körben például az a Pierre-Hugues Herbert lesz az ellenfele, aki a múlt héten döntőt játszott Jo-Wilfried Tsongával Montpellier-ben. 

De itt van a mezőnyben második kiemeltként Karen Khachanov, harmadikként Stefanos Tsitsipas és negyediként Milos Raonic is. Mindháromnak vannak kiemelkedő eredményei az elmúlt időszakból. Az orosz ugyan korán kihullott a múlt héten Szófiában, viszont tavaly novemberben ezres tornát nyert Párizsban. A görög Roger Federert verte és elődöntős volt Melbourne-ben, míg a kanadai is eljutott a legjobb nyolcig az Ausztrál Openen.

De rajtuk kívül is vannak még nagy nevek Rotterdamban, mint például Denis Shapovalov vagy Stan Wawrinka. Valamint a szófiai döntős, Fucsovics Marci is itt versenyez a héten.

via

Hozzászólások