Salakblog - Nishikori: "Egyre közelebb a visszavonulás"
Nishikori: "Egyre közelebb a visszavonulás"
Fotó: Europress/AFP

Nishikori: "Egyre közelebb a visszavonulás"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/12/06 11:54
A legjobb japán férfi teniszező, Kei Nishikori már szeptemberben kénytelen volt befejezni a szezonját, most pedig komoly kétségei vannak a 2020-as év elejével, sőt tulajdonképpen az egész pályafutásával kapcsolatban is.

Az ősszel meg kellett műteni a jobb könyökét, ami azt jelenti, hogy ki kellett hagynia az ázsiai turnét. Természetesen minél előbb vissza akar térni, azonban az már most látszik, hogy az Ausztrál Open-indulása erősen kétséges. És sajnos azt sem lehet kizárni, hogy a következő lesz élete utolsó szezonja.

"A műtét utáni visszatérésem januárban, esetleg februárban várható. Az év második felében azonban már jól akarok játszani, de persze nem akarom túlságosan megerőltetni magam."

Az Ausztrál Open január 20-án kezdődik Melbourne-ben. Ha Nishikori visszalépne, az az elmúlt három évet tekintve már a második alkalom lenne. 2018-ben csuklósérülés miatt volt kénytelen kihagyni az év első Grand Slam-tornáját. Tavaly a negyeddöntőig jutott Ausztráliában, ami azt jelenti, hogy 360 megvédendő pontja van az előző évből.

Optimizmusát jól mutatja, hogy nemrégiben úgy döntött, a jövőben a korábbi páros világelső, Max Mirnyi is segíti majd a munkáját. A 10-szeres páros és vegyes páros GS-győztes fehérorosz főállású edző lesz a japán mellett, ugyanakkor Michael Chang is része marad az edzői teamnek.

nishi.jpgFotó: Europress/AFP

Nishikori számára jövőre rendkívül fontos cél a hazai rendezésű olimpia, ahol megpróbál majd legalább olyan eredményt elérni, mint 2016-ban, Rióban, ahol bronzérmet szerzett. 

"Egyre közelebb a visszavonulás. Persze mindenképp meg akarok gyógyulni, hogy visszatérhessek és magas színvonalú teniszt játszhassak az év második felében."

A sérüléstől függetlenül 2019 nem sikerült rosszul a számára. Négyből három Grand Slam-tornán is eljutott a negyeddöntőig, amire korábban a karrierje során még nem volt példa. Az év elején behúzta a brisbane-i versenyt, és összességében a lejátszott 43 mérkőzéséből 29-et megnyert. 

Nishikori december 29-én ünnepli a 30. születésnapját. 

Essentially Sports

Hozzászólások