Salakblog - Nincs igazság, Delpo megint megsérült, komoly veszélyben a vb-indulása
Nincs igazság, Delpo megint megsérült, komoly veszélyben a vb-indulása
Fotó: Europress/AFP

Nincs igazság, Delpo megint megsérült, komoly veszélyben a vb-indulása

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/10/15 09:02

Bizonytalanná vált Juan Martín del Potro számára a szezon hátralévő része, ugyanis az elvégzett vizsgálatok megerősítették a törést a jobb térdkalácsában.

Az argentin elég csúnyát esett a Borna Coric elleni mérkőzésén a múlt heti Sanghaj Mastersen. Az eset után a mozgásán látszott, hogy komoly gond van, amely csak az után javult valamelyest, hogy orvosi segítségben részesült. Lejátszott még néhány gémet, majd feladta a meccset. 

"Ez egy rendkívül nehéz pillanat a számomra, nagyon szomorú vagyok. Egy komoly csapás, és belegondolni is iszonyú, hogy most majd egy újabb rehabilitáció vár majd rám. Ez nagyon nem hiányzott" - nyilatkozta Del Potro, aki jelenleg egy rögzítő kötést visel a jobb lábán.

A térdkalácstörésnek több fajtája van, és egyelőre a vizsgálatok nem tisztázták, DelPo esetében melyikről van szó. Ez azt jelenti, hogy még nem lehet tudni, mennyire komoly a dolog. 

"Az orvosok a következő néhány napban döntenek majd arról, hogy néz majd ki a rehabilitációs folyamat, és mennyi ideig tart majd" - mondta Jorge Viale, Del Potro ügynöke. 

Az mindenesetre eléggé valószínűtlen, hogy Del Potro részt tudjon venni a szezonzáró londoni világbajnokságon. A World Tour Finals kevesebb, mint egy hónap múlva, november 11-én kezdődik, melyre az argentin 2013 óta most először tudta magát kvalifikálni. 

Talán már elhittük, véget ért számára az a hihetetlen balszerencse-sorozat, mely az elmúlt évek során oly sokszor levette őt a teniszpályáról. Karrierje egyik legjobb szezonját futotta az idén, de sajnos most sem úszta meg gond nélkül. Ezúttal nem a csuklója, hanem a térde. Az eredmény azonban (szinte) ugyanaz. A pálya helyett megint a pálya széle. 

A szezon eddigi eredményeit persze senki sem veheti el tőle. Indian Wellsben behúzta karrierje első 1000-es tornagyőzelmét Roger Federert legyőzve a döntőben. Összesen hat finálét játszott, ott volt New Yorkban, a US Open döntőjében is. Augusztusban elérte pályafutása legjobbját, a harmadik helyet a világranglistán. 

Azonban DelPo nagyon készült a világbajnokságra is. Nyilván azért is, hogy megnyerje, de elsősorban azért, hogy egyáltalán ott legyen. Újra ott, ahová tartozik. A világ legjobb nyolc játékosa között.

Ki tudja, talán létezik a veszett fejszének a nyele, és valahogy mégis elindulhat Londonban. Öt év után újra.
Gyógyulj meg, DelPo! Drukkolunk.

Hozzászólások