Salakblog - Nick Kyrgios vérmérséklete egy dolog, van annál sokkal nagyobb problémája is
Nick Kyrgios vérmérséklete egy dolog, van annál sokkal nagyobb problémája is
Fotó: Europress/AFP

Nick Kyrgios vérmérséklete egy dolog, van annál sokkal nagyobb problémája is

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/12/04 10:08
Az ausztrál teniszlegenda, John Newcombe úgy véli, Nick Kyrgiosnak lakatot kell tennie a szájára az ausztrál szezon idején, különben könnyen életbe léphet a felfüggesztett eltiltása. A hétszeres egyéni Grand Slam-bajnok szerint ráadásul nem is a viselkedés a legnagyobb probléma rosszcsont honfitársával kapcsolatban.

Az Ausztrál Open idején is érvényben lesz még az ATP által Kyrgiosra kiszabott 6 hónapos felfüggesztett eltiltás. Az ausztrál a Cincinnatiben történt kirohanása miatt kapta a büntetést. Ha viselkedésével esetleg átlépné a szövetség illetékeseinek ingerküszöbét, 16 hetes tényleges eltiltás várna rá. 

Newcombe szerint komoly nyomás lesz Nicken, és a játék hevében nála könnyen elszakadhat a cérna. 

"Nyilván nem beszélhetek az ő nevében, de ha én a helyében volnék, borzasztó nehéz lenne úgy játszanom, hogy az eltiltás ott lebeg a fejem fölött. Egyszerűen csak meg kell tanulnia befognia a száját."

A legenda nagyon örült annak, hogy Kyrgios visszatért a Davis-kupa-válogatottba, viszont szomorúan látta, hogy honfitársa a Kanada elleni negyeddöntő során ismét megsérült. Attól tart, hogy a teste nem elég strapabíró ahhoz, hogy a nagy tornákon akár ötszetteseket is játsszon. Szerinte ez sokkal nagyobb gond, és nehezebben kezelhető, mint a gyakran nem megfelelő viselkedése. 

nick2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Meg kell mondjam, rendkívüli módon aggódom a visszatérő sérülései miatt. Főleg azokon a részeken, ahol az izmok az ízületekhez kapcsolódnak. Ez hosszútávú, állandó probléma lehet a számára."
"Mindössze négy szettet játszott egyéniben a DK-ban, és a válla máris elkezdett rendetlenkedni. Egy ilyen sérüléssel elég nehéz sokat edzeni, az alapozást rendesen elvégezni. Így nekivágni az Ausztrál Opennek..., komoly feladat volna neki akár mondjuk csak egy ötszettest is lejátszani."

Ha már Davis-kupa, nagy hatással volt Newcombe-ra a 20 éves Alex de Minaur. A fiatal ausztrál följött a világranglista 18. helyéig úgy, hogy a szezon elején még sérüléssel bajlódott. Utána azonban rendkívül meggyőző volt, nyert három tornát, és a US Openen eljutott a negyedik fordulóig.

Remek teljesítmény ide vagy oda, Newcombe úgy véli, De Minaur a következő néhány évben még biztosan nem nyer Grand Slamet. 

alex.jpg Fotó: Europress/AFP

"Miután fölgyógyult a sérüléséből, kiváló második félévet produkált, ami egy kifejezetten sikeres 2020-as évet vetít előre a számára. Valószínűleg top 15-ös lesz, sőt remélhetőleg a top 12, esetleg a top 10 is kinéz neki. Attól is függ, meddig tud sérülésmentes maradni. Eddig minden kérdésre sikerült a megfelelő válaszokat megtalálnia."
"Nem tartom azonban valószínűnek azt, hogy jövőre már versenyben legyen a GS-címekért. Az túl gyors lenne. Néhány évre még szüksége van. A legjobb teniszét szerintem 25-26 éves kora körül játssza majd."

The Age

Hozzászólások