Salakblog - Nick Kyrgios, a tenisz lelkiismerete úgy döntött, nem indul a US Openen
Nick Kyrgios, a tenisz lelkiismerete úgy döntött, nem indul a US Openen
Fotó: Europress/AFP

Nick Kyrgios, a tenisz lelkiismerete úgy döntött, nem indul a US Openen

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/08/02 12:42
Egy rendkívül erős üzeneteket hordozó Twitter-videóban jelentette be Nick Kyrgios, hogy visszalép az idei US Opentől a koronavírus-járvány veszélyei miatt. 

Kyrgios a videóban beszélt arról, hogy a vírust nem érdekli a világranglistán elfoglalt hely, sem az, hogy mennyi pénze van valakinek. Hangsúlyozta, hogy nagyon fáj neki, hogy ezt a döntést kellett meghoznia, de a jelenlegi helyzet ezt kívánta meg. 

"Nem fogok játszani az idei US Openen" - mondta Kyrgios. "Rendkívüli módon bánt, hogy nem lehetek ott, hogy nem versenyezhetek a sportág egyik legnagyobb arénájában, az Arthur Ashe Stadionban. Az emberek miatt maradok távol, az ausztrál honfitársaim miatt, a sok tízezer amerikai miatt, akik életüket vesztették. Mindannyiunk miatt. Tetszik, nem tetszik, ez a döntésem. És ezek az indokaim."

Nincs gond a US Opennel, de felelősen kell viselkedni

Kyrgios egyértelművé tette, hogy az Amerikai Teniszszövetség (USTA) azon döntése, hogy kitartanak a torna megrendezése mellett, elfogadható a számára. A játékosoknak kell eldönteniük, hogy részt vesznek-e rajta  vagy sem, a lényeg, hogy ha igen, azt felelősen tegyék.

"Nincs problémám azzal, hogy a USTA ragaszkodik a torna megrendezéséhez. Ha a játékosok ott akarnak lenni, legyenek. Mindaddig, amíg a helyzetnek megfelelően, a biztonsági intézkedéseket betartva viselkednek."

Az ausztrál arra is kitért, hogy fontos, hogy a segítők, a személyzet tagjai, tehát az éttermekben dolgozók, a takarítók, az öltözői kisegítők megtarthassák a munkájukat.

Kyrgios az elmúlt hónapokban rendkívül élesen bírálta azokat a játékostársait, akik részt vettek az Adria Touron, és figyelmen kívül hagyták a járványügyi ajánlásokat. Vagy épp ígéretet tettek valamire, amit aztán elmulasztottak betartani.

Kyrgios arra biztatja a játékosokat, hogy ne legyenek önzők

Ismét felhozta, hogy szerinte nem fér bele olyan, hogy a teniszezők asztalon táncoljanak csak azért, mert a saját érdekeiket nézik és jól akarják érezni magukat.

"Teniszezők, egymás érdekeit szem előtt tartva kell viselkednetek, és együtt kell működnötök. Nem lehet asztalon táncolni, pénzt hajszolva bemutatótornákat összecsődíteni. Ez önző viselkedés. Gondoljatok más emberekre is. Erről szól ez a vírus. Ezt a vírust nem érdekli, hol álltok a világranglistán, vagy hogy mennyi pénzetek van. Cselekedjetek felelősségteljesen."

Kyrgios könnyeivel küzdve köszönte meg, hogy a sportvilág összefogott az erdőtüzek károsultjaiért | Eurosport

Nick Kyrgios erősen küzdött, hogy ne ragadják magával teljesen az érzelmei, miután 6:4, 7:6 arányban legyőzte Jan-Lennard Struffot az ATP-kupa pénteki játéknapján. Természetesen nem a meccs érintette meg ennyire, sokkal inkább az erdőtüzek, melyek iszonyatos pusztítást végeznek hazájában, Ausztráliában.

"Azoknak, akik követik az előírásokat és önzetlenül viselkednek, sok szerencsét kívánok. Az teljesen rendben van, ha csak saját magatokat teszitek ki veszélynek."

Lehet, hogy csupán önjelölt, némiképp eltúlzott és eléggé sajátos módon, de az ausztrál rosszfiú lett a tenisz lelkiismerete az elmúlt hónapokban. 

Emlékezhetünk rá, hogy a fontos ügyekbe való beleállása nem a koronavírus-járvánnyal, hanem már az ausztráliai erdőtüzekkel elkezdődött.

részben Essentiallay Sports

Hozzászólások