Salakblog - Nick Kyrgios: "Példakép vagyok!"
Nick Kyrgios: "Példakép vagyok!"
Fotó: Europress/AFP

Nick Kyrgios: "Példakép vagyok!"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/06 17:02
Nick Kyrgios pályafutása talán legfontosabb tornagyőzelmét szerezte a hétvégén Washingtonban. Megnyert egy rangos ötszázas versenyt, elhagyott pár idegesítő szokást, plusz beépített néhány új rutint, melyek hosszútávon sokat segíthetnek majd neki.

A profi játékosokra jellemző alaposan megtervezett napirend tőle eddig kifejezetten távol állt. Olyannyira, hogy a mérkőzéseire nem ritkán bemelegítés nélkül állt oda.

Nem sokkal azt követően, hogy a magasba emelte a trófeát, Nick arról beszélt, hogy a jövőben is meg akarja tartani azt a fajta fókuszt, ami Washingtonban jellemezte őt.

"Egy kicsit rendbe akartam magam tenni és egészségesebb szokásokat felvenni. Ez még csak a kezdet, de már most látszanak az eredményei, hisz mégiscsak megnyertem ezt a tornát. Úgy érzem, nagyot léptem előre, és remélem, képes leszek továbbhaladni ezen a megkezdett úton."

Kyrgios nem állt meg itt, és azt mondta, hogy az a célja, hogy inspiráljon embereket. Sőt, véleménye szerint a fiatalok körében ő már most is példaképnek számít.

"Tetszik vagy sem, komoly példakép vagyok." 

nick2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Minden egyes tornán részt veszek a gyerekekkel való találkozókon, és a közös mókában. Nem véletlenül jönnek oda hozzám annyira sokan. A szívem mélyén tudom, hogy nagyon sok kis srác felnéz rám, úgyhogy még jobbnak kell lennem."

"Elmondhatom magamról, hogy már megvertem a világ legjobbjait. Mindannyiukat. Úgy, ahogy csak én tudom megtenni, és ezt folytatni fogom tovább. Úgy gondolom, ez ösztönzőleg hat az emberekre. Szeretik azt látni, hogy valaki önmagából merít erőt, hogy hinni tud magában, és csak ezt számít."

Kyrgios a héten már Montrealban lép pályára, első ellenfele Kyle Edmund lesz majd. Nem jellemző az ausztrálra, hogy két egymást követő tornán is jól játsszon. Úgyhogy itt az alkalom, hogy bizonyítsa, tényleg elindult benne egyfajta pozitív változás. 

tennistonic

Hozzászólások