Salakblog - Patkányozással szállt bele Kyrgiosba a hatszoros Grand Slam-győztes
Patkányozással szállt bele Kyrgiosba a hatszoros Grand Slam-győztes
Fotó: Europress/AFP

Patkányozással szállt bele Kyrgiosba a hatszoros Grand Slam-győztes

Németh DánielNémeth Dániel
2020/06/30 13:02
Nick Kyrgios több felületen megosztotta markáns véleményét az Adria Touron részt vevő játékosokról, és azt követően sem fogta vissza magát, hogy kiderült: Alexander Zverev az önkéntes karantén helyett egy szórakozóhelyen múlatta az időt. Boris Becker, a német Davis-kupa-csapat kapitánya Twitteren ment neki az ausztrál játékosnak, akit árulással vádolt.

Több mint egy hete, hogy az Adria Tour egyik résztvevőjét, Grigor Dimitrovot koronavírussal diagnosztizálták, és le kellett fújni az egész tornát, miután más versenyzőknél is - köztük a világelső Novak Djokovicnál - kimutatták a vírust. A jótékonysági tornán részt vevő Zverev közleményben elnézést kért azoktól, akiket veszélybe sodortak az eseménnyel, egyúttal kijelentette: orvosai tanácsára karanténba vonul. Vasárnap viszont olyan felvételek kerültek elő, amin a német teniszező jól láthatóan egy nagyobb társaságban bulizott.

Kyrgios videóüzenetében így reagált a német viselkedésére: "Ébredés után azt látom, hogy világszerte vitatható dolgok zajlanak. Egy dolog azonban különösen feltűnő volt, méghozzá az, amit Zverevtől láthattunk. Mennyire önző vagy már, ember? Ha nyilvánosságra hoztad a menedzsmenteddel megíratott kibaszott tweetet, amiben azt mondtad, 14 napra karanténba vonulsz és elnézést kérsz a kibaszott közvéleménytől, amiért veszélybe sodortad az emberek egészségét, legalább annyi eszed lehetne, hogy otthon maradsz 14 napra."

Ezek után viszont Boris Beckernél  telt be a pohár, és Twitteren kezdett szócsatába, patkánynak titulálva az ausztrál játékost. (Ebben a kontextusban ez inkább árulót jelent.) 

"Nem szeretem a #patkányokat! Nem tekintem a barátaimnak azokat, akik kioktatják a sportoló/sportolónő társaikat! Tükörbe nézel, és azt hiszed, hogy jobb vagy nálunk..."

Nem kellett sokat várni Kyrgios válaszára:

"Az ég szerelmére, Boris, ez nem a rivalizálásról szól, senkit nem akarok a busz alá lökni. Épp világjárvány van, és ha valaki annyira idióta, mint Alex, és hozzá hasonlóan viselkedik, azt szóvá fogom tenni. Ennyire egyszerű."

Becker szerint viszont még így sem elfogadható, hogy valaki a társait kritizálja, vagyis az ő értelmezésében elárulja. 

"Mindannyian a covid-19-nek nevezett világjárványban élünk! Borzalmas és sok életet követelt. Meg kell védenünk a családunkat/szeretteinket, követnünk az előírásokat, de még mindig nem szeretem a #patkányokat."

Az ausztrál viszont úgy gondolja, hogy joga volt véleményt nyilvánítani.

"Patkányok? Azért, mert valakit felelősségre vontam? Furcsa gondolkozásmód ez egy bajnoktól, én csak vigyázok az emberekre. AMIKOR az én családom és a családok világszerte tiszteletteljesen tették a helyes dolgot."

Ezek után mindketten átmentek személyeskedésbe. 

"Boris Becker hülyébb, mint azt gondoltam. :D :D Röptét azt tud ütni, de egyértelműen nem ő a legélesebb kés a fiókban" - írta Kyrgios. 
"Nagyon szeretném látni, hogy Nick Kyrgios beteljesíti a benne lévő potenciált, és nyer egy Grand Slamet. Elképesztő példakép lenne a fiatalság számára, az egyenlőség/faj/örökség tekintetében. Szedd össze magad, és teljesíts!" - szúrt oda finoman Becker. 

Az üzengetés folyamatosan zajlik, így aki kíváncsi a fejleményekre, nyomon követheti Becker és Kyrgios Twitter-oldalánál. Ha a sértegetés mellett valami érdemi dolog is elhangzik, azzal a későbbiekben még frissítjük cikkünket. 

Hozzászólások