Salakblog - Nézőcsúcsdöntő Federer-Nadal a Real Madrid stadionjában?
Nézőcsúcsdöntő Federer-Nadal a Real Madrid stadionjában?
Fotó: Europress/AFP

Nézőcsúcsdöntő Federer-Nadal a Real Madrid stadionjában?

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/14 15:26
A spanyol ABC értesülései szerint a Real Madrid elnöke, Florentino Perez azt tervezi, hogy meghívja Roger Federert és Rafael Nadalt egy nézőcsúcsdöntő bemutatómeccsre Madridba, a Santiago Bernabeu Stadionba.

Perezen kívül a klub vezetőségének tagjai és a Real-drukker Nadal is támogatja az ötletet. Azon túl persze, hogy összehozzanak minden idők talán két legnagyobbja között egy jó hangulatú derbit, a cél az, hogy mindezt rekordszámú nézőközönség előtt tegyék meg. 

A jelenlegi rekordot Kim Clijsters és Serena Williams Brüsszelben megrendezett összecsapása tartja. Az ő meccsüket 35,681 néző látta még 2010-ben. Mivel a Bernabeuban 81,044 embert lehet leültetni, ha a mérkőzés létrejönne, alapos rekorddöntésre volna kilátás. 

Perez nyilván valóban azt szeretné elérni, hogy a két nagy még aktív korában az ő klubjának stadionjában vívjon egy emlékezetes meccset. Azonban nem árt megemlíteni azt sem, hogy ezzel rálicitál egy, már régebb óta tervezett rekorddöntésre. 

Ennek a tervnek már dátuma is van, mégpedig 2020. február 7. Ezt a mérkőzést Dél-Afrikában, a Cape Town Stadionban szeretnék megrendezni, melynek befogadóképessége 55,000 fő. Ha Perez elképzelése is megvalósul, a Bernabeu a fokvárosi rekordot is bőven meg fogja dönteni. 

"Többször próbáltuk már kettejük részvételével megdönteni azt a Guinness-rekordot, hogy mi, a Bernabeuban ültessük le a legtöbb nézőt egy teniszmeccsre" - mondta Perez. "A terveink azonban sorra meghiúsultak, mert az egyikük sérült volt, vagy épp nem találtunk megfelelő időpontot. A jó hír azonban az, hogy ők még mindig játszanak, sőt remek formában vannak, úgyhogy van időnk bőven."

bernabeu.jpg Fotó: Bleacherreport

Federer jelenleg 20 Grand Slam-címmel rendelkezik, míg Nadal múlt vasárnap óta 19-cel, miután a US Open döntőjében, egy emlékezetes mérkőzésen 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 arányban legyőzte Daniil Medvedevet. 

A 2020-as Ausztrál Open jó alkalmat jelenthet a spanyol számára, hogy egyenlítsen a svájcival szemben. Annak ellenére, hogy a melbourne-i a spanyol legkevésbé sikeres major-tornája. Rafa egyetlen egyszer, 2009-ben győzött itt, miközben Wimbledonban kétszeres, a US Openen pedig most már négyszeres bajnok. A Garroson pedig tizenkét alkalommal emelhette magasba a trófeát. 

Ezzel szemben Federer hatszor tudott győzni Ausztráliában, így ő meg alighanem arra készül, hogy ismét növelje előnyét Nadallal szemben a GS-címek tekintetében.

Bleacher Report

Hozzászólások