Salakblog - Nem múlott sokon Nadal Garrosa, IW után majdnem befejezte a szezonját
Nem múlott sokon Nadal Garrosa, IW után majdnem befejezte a szezonját
Fotó: Europress/AFP

Nem múlott sokon Nadal Garrosa, IW után majdnem befejezte a szezonját

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/12 19:13

Nem múlott sokon Rafael Nadal Roland Garrosa. Bár a Chatrier salakján már senki sem tudta megszorongatni, a megelőző időszak elég keserves volt a számára. Többféle problémával is küszködött, és Indian Wells után még az is megfordult a fejében, hogy befejezi a szezont. 

A spanyol az Ausztrál Opent követően Acapulcóban versenyzett, ahol korán kiesett, majd jött a kaliforniai ezres torna. Itt ugyan bejutott az elődöntőbe, ám jött egy újabb sérülés, melynek következtében nem tudott kiállni a Roger Federer elleni mérkőzésre. 

Ez volt az a pont, amikor komolyan fontolgatta, hogy nem teniszezik már ebben a szezonban.

"Mentálisan egy nagyon komoly gödörbe kerültem IW után" - mondta Nadal. "Különféle gondolatok és forgatókönyvek kavarogtak a fejemben. Az is átfutott az agyamon, hogy lezárom a szezont azért, hogy a testem teljesen felépüljön, és ne essek egyik sérülésből a másikba."

"A másik opció az volt, hogy nyomom tovább és játszom a fájdalommal együtt. Egyik lehetőség sem dobott föl túlságosan. Ez utóbbihoz át kellett hangolnom a gondolkodásmódomat, ami nem megy egyik napról a másikra."

Rafa részt vett egy rehabilitációs programban, és végül úgy döntött, rajthoz áll Monte-Carlóban. Magához képest visszafogott eredményeket hozott a salakos idény elején. Monacóban, Barcelonában és Madridban is 'csak' az elődöntőig jutott. Rómában és a Garroson azonban már minden klappolt.

rafa2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Vonakodtam, hezitáltam a visszatéréssel kapcsolatban. Volt egy újabb szalagszakadás a térdemben, jött a szokásos rehabilitációs folyamat, azonban közben iszonyatos fájdalmaim is voltak. Nem az úgymond szokásos problémával néztem szembe, ez sokkal rosszabb volt. Általában az van, hogy megtörténik a diagnózis, jön a rehab, aztán az edzések. De ez így nagyon durva volt."

Nadalnak az állandósult fájdalom miatt keményen kellett küzdeni azért, hogy valahogy motivált maradjon, miközben persze maximálisan elkötelezett volt a Garros-indulásával kapcsolatban. 

"A fájdalom mértéke miatt eljött az a pont, amikor azt éreztem, hogy belefáradtam az egészbe, hogy elegem van. Az rendben van, hogy a versenyzéssel együtt jön a fájdalom, de amikor épp, hogy felgyógyulsz, még vissza sem térsz, de már jön a következő sérülés, az egy kicsit sok."

"Indian Wells után, amikor már letisztult bennem minden, megígértem magamnak, hogy olyan hozzáállással és energiával küzdök majd, hogy képes legyek szembenézni az összes akadállyal a Garrosig terjedő időszakban."

via Reuters

Hozzászólások