Salakblog - Nem lennénk most Carlos Moyá helyében!
Nem lennénk most Carlos Moyá helyében!
Fotó: Europress/AFP

Nem lennénk most Carlos Moyá helyében!

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/09/15 14:26

Azon túl, hogy a hétvégén eldőlt, hogy Franciaország és Svájc vívhatja majd a döntőt a Davis Kupában november 21. és 23 .között (a hírek szerint a lille-i futball stadionban), picikét kisebb felhajtás mellett, de az is kiderült, hogy kik lesznek majd a jövő évben a Világcsoport tagjai.

Élre mégis azt gondolom az kívánkozik, hogy kik nem: a spanyolok.

Annak ellenére, hogy a világranglista legjobb 100 helyezettjéből pont egy tucat spanyol, annak ellenére, hogy az elmúlt két évben spanyol páros nyerte a világbajnokságot, annak ellenére, hogy Rafael Nadal és David Ferrer is spanyol.

Carlos Moyá rendelkezésére azonban most sem Nadal sem Ferrer nem állt, de még Robredo, Granollers és Feliciano Lopez sem. A régóta sérült Almagróról már nem is beszélve. Bautista Agut pedig hiába 14. már a világranglistán, önmagában kevés volt. Azzal, hogy kikapott Belluccitól a zárónapon, már négy meccs után kiestek.

Azt mondani, hogy égbekiáltó szenzáció lenne ami történt, nem lehet. Ebben az összeállításában a spanyol válogatott idegenben semmivel sem volt esélyesebb a braziloknál, még akkor sem, ha a meccset salakon rendezték. Soares és Melo a világ legjobb párosai között van. Azzal, hogy ők nyertek, a spanyoloknak három egyest kellett volna hozniuk, ami ebben az összeállításban nem ment.

Nem is nagyon mehetett.

Simán (értsd 5-0-ra) nyert az Egyesült Államok Szlovákia, míg Ausztrália Üzbegisztán ellen, mindkettő hazai pályán. Idegenben a szerbeknek, a horvátoknak, a belgáknak és az argentinoknak sikerült nyerniük, utóbbiaknak azonban csak félig, mivel Izrael csak papíron volt pályaválasztó, a mérkőzést biztonsági okokból az Egyesült Államokban rendezték.

A szerbeknél gyakorlatilag mindenki hiányzott, aki számít, ráadásul Lajovic elvesztette az egyik szinglijét, mégis bennmaradtak. Köszönhetően annak, hogy India igazából csak párosban erős, meg annak, hogy Filip Krajinovic behúzta mindkét meccsét, ami világranglista 107.-ként nem rossz eredmény.

A horvátoknál Cilic csak a párost és a vasárnapi egyest vállalta, de ez is belefért, a belgáknál Goffin volt a hős. Látszólag szoros volt a Kanada-Kolumbia párharc, de csak látszólag, mert Raonic már a vasárnapi első egyes után bebiztosította a hazaiak győzelmét.

Így aztán a Világcsoportot a következők alkotják majd 2015-ben: Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Horvátország, Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Japán, Kazahsztán, Szerbia, Svájc és az Egyesült Államok.

A döntőig pedig az első izgalmas kérdés: kinépszavazzák-e addig a skótok Murray-t a brit csapatból?

Hozzászólások