Salakblog - Nem indul a címvédő a Roland Garroson
Nem indul a címvédő a Roland Garroson
Fotó: Europress/AFP

Nem indul a címvédő a Roland Garroson

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/09/08 08:56
Véget ért a szezon a női világelső, Ashleigh Barty számára. Az ausztrál teniszező a koronavírus-járvány miatt döntött úgy, hogy nem utazik el Európába, így a Roland Garroson sem tudja megvédeni címét.

Barty Instagram-oldalán jelentette be, hogy idén többet már nem lép pályára, a teljes európai salakszezont kihagyja, azaz címvédőként nem indul el a szeptember 27-én kezdődő Roland Garroson. Helyette Brisbane-ben marad és már a következő szezonra fókuszál.

„Nehéz volt meghozni ezt a döntést, de sajnos idén nem versenyzem Európában. A tavalyi Roland Garros pályafutásom legkülönlegesebb tornája volt, ezért nagyon nehezemre esett így dönteni.

Két oka van annak, hogy ezt a döntést hoztam. Az első az egészségügyi kockázat, amely a COVID miatt még mindig fennáll. A másik a felkészülésem, ami nem alakult ideálisan, miután az edzőm nem lehet velem Ausztrália határainak lezárása miatt. 

Sikeres versenyt kívánok mind a játékosoknak, mind a Francia Teniszszövetségnek!

Én mostantól egy hosszú szezon előtti felkészülésre és az ausztrál nyárra készülök. Mindenki számára kihívás az idei év, és habár csalódott vagyok ami a teniszt illeti, de a családom és a csapatom egészsége mindig is elsőbbséget fog élvezni. Köszönöm a szurkolóknak a folyamatos támogatást, alig várom, hogy újra értetek játszhassak.” – áll a világelső közleményében.

Barty visszalépése azt is jelenti egyben, hogy a női mezőnyben a US Open után a Roland Garroson sem lesz címvédés. New Yorkban ugyanis nem lépett pályára Bianca Andreescu.

Hozzászólások